În cadrul acestei reuniuni, s-a convenit promovarea unui nou parteneriat între Maroc și Uniunea Europeană care va include mecanisme de abordare a problemelor noile metode operative folosite de organizațiile criminale dedicate traficului de persoane.

Comisarul și cei doi miniștri și-au exprimat tristețea pentru migranții decedați în „evenimentele dureroase” care a avut loc anul trecut 24 în iunie, precum și răniții, inclusiv membri ai Forțelor Armate de Securitate.

„Aceste evenimente, pe lângă faptul că constituie o tragedie umană, pun la încercare dispozitivele tradiționale de combatere a traficului de persoane și demonstrează pericolul extrem al rețelelor de trafic de persoane și riscurile pe care le doresc. a genera”, au subliniat ei. Aceștia au evidențiat, de asemenea, investigațiile care se desfășoară pentru a clarifica circumstanțele acestor evenimente.

Noile mecanisme operaționale de cooperare în lupta împotriva traficului de persoane între Maroc și Europa Comisia va include în principal sprijin pentru gestionarea frontierelor, consolidarea cooperării polițienești -inclusiv investigații comune-, creșterea gradului de conștientizare cu privire la pericolele imigrației ilegale, precum și consolidarea cooperării cu agențiile Uniunii Europene.

. În domeniul migrației, Spania lucrează decisiv în cooperare cu țările de origine și de tranzit și în lupta împotriva mafiilor care fac trafic de persoane, atât prin schimbul de informații operaționale, cât și prin acțiuni comune. Mecanismele instituite în aceste zone fac posibilă oprirea la origine a procentului 40 de mișcări migratorii neregulamentare, ceea ce implică și 40 procentul mai puțin de vieți care sunt puse în pericol în treceri.

Comisia Uniunea Europeană lucrează, de asemenea, în cadrul noului pact privind migrația și azilul, la implementarea mecanismelor de cooperare în materie de migrație cu țările de origine și de tranzit.

Ministrul de de Interne, Fernando Grande-Marlaska, și Comisarul pentru Interne al Uniunii Europene, Ylva Johansson, în cadrul reuniunii desfășurate la Rabat (Maroc).

Sursa: Guvernul Spaniei – UE și Maroc convin să actualizeze cooperarea în materie de migrație și să o extindă la noile metode de operare a rețelelor de trafic 080722