#Spania – Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice a soluționat definitiv cel de-al 2-lea apel pentru programul MOVES Singulares II, în care a fost acordat un ajutor în valoare de 234,6 milioane de euro pentru 186 de proiecte de dezvoltare și soluții inovatoare pentru promovarea mobilității electrice. Programul, finanțat din fonduri NextGeneration UE prin Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, urmărește să promoveze noile dezvoltări tehnologice în transportul public și privat, să accelereze maturitatea acestuia și, odată cu aceasta, comercializarea lui ulterioară.

Linia de subvenții rezolvată acum repetă succesul precedentului program MOVES Singulares II, dotat cu 100 milioane, la care au optat 175 de proiecte în valoare de 386 milioane. Acest al doilea apel a avut un buget de 264 de milioane de euro care au fost acordate pentru 234 de proiecte, dintre care 186 au primit în final ajutoare. Ambele apeluri la care au participat mari companii și IMM-uri, universități și centre de cercetare și dezvoltare, precum și entități din instituțiile instituționale. sectorul public din Spania. Recepția mare evidențiază necesitatea de a continua încurajarea acestui tip de inițiative inovatoare care facilitează introducerea pe piață a soluțiilor care nu sunt încă pe deplin mature.

Printre proiectele selectate de Institutul pentru Diversificare și Economie de Energie, o organizație atașată la Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demograficeexistă inițiative pentru soluții avansate pentru infrastructura de încărcare, aplicații de dezvoltare a bateriilor și stocare electrică, sau noi procese sau prototipuri de vehicule electrice și componente asociate, printre alte tipuri incluse în apel.

Cu această ocazie, nu au fost acceptate propuneri de implementare a instalațiilor de hidrogen pentru vehiculele cu pile de combustie, întrucât aceste acțiuni au programe de sprijin specifice pe linia promovării hidrogenului regenerabil și, în special, programul H2 Pioneros, pentru care a fost lansat o a doua cerere. de asemenea, a fost deschis, termenul limită de depunere a cererilor încheindu-se pe 31 iulie.

Încărcare inovatoare, prototipuri și mobilitate partajată Numărul de proiecte adjudecate iese în evidență pentru implementarea încărcării inovatoare, cum ar fi încărcarea wireless de mare putere cu integrare a stocării și generare de surse regenerabile, precum și schimbul modular de baterii pentru vehicule electrice din flota și livrarea pe ultimul kilometru. Dar inițiativele din sectorul aviației primesc și ajutor, cum ar fi electrificarea în procesele de mobilitate internă și handlingul aeroportuar; în sectorul maritim, cu noi prototipuri de bărci electrice; în sectorul feroviar, cu sisteme de digitalizare pentru optimizarea energiei; sau proiecte de linie pilot pentru prototipuri de noi modele de autocare cu emisii zero, atât cu pile de combustie interurbane electrice, cât și pe distanțe lungi.

De asemenea, ei obțin granturi pentru experiențe în dezvoltarea de instrumente digitale comunitare și participative pentru a gestiona serviciile de mobilitate electrică partajată în comunitățile energetice din Spania. De asemenea, propuneri de proiectare, asamblare și prototipare de noi vehicule electrice de înaltă performanță care să permită validarea unor tehnologii nemaiauzite până acum în sectorul vehiculelor electrice ușoare; sau integrarea tehnologiilor de propulsie 100% electrică în proiecte preexistente, -în cazul vehiculelor istorice de uz turistic-, printre o listă lungă de inițiative beneficiare, selectate în regim de licitație competitivă.

Catalonia, cu 36 de proiecte care au beneficiat de ajutor, Andaluzia (32) și Madrid (28), sunt comunitățile cu cel mai mare număr de propuneri cu dosar favorabil.

Îndepliniți obiectivele Planului de RecuperareAjutorul din noul apel este gestionat central și va contribui la atingerea reperelor stabilite în „Planul de șoc pentru o mobilitate durabilă, sigură și conectată în mediile urbane și metropolitane” din Planul de redresare. Concret, MOVES Singulares II este legat de Investiția 2 din Componenta 1 a Planului de redresare, care include un „Plan de stimulare pentru instalarea de puncte de încărcare publice și private, pentru achiziția de vehicule electrice și cu celule de combustie și linii de impuls pentru proiecte unice și inovație în electromobilitate, reîncărcare și hidrogen verde pentru a promova mobilitatea electrică”.

De asemenea, aderă la obiectivul decarbonizării sectorului transporturilor prin promovarea electrificării mobilității pentru atingerea obiectivelor stabilite atât de Planul Național Integrat Energetic și Climatic 2023-2030, cât și de Programul Național de Control al Poluării Atmosferice, promovând implementarea inovației unice. proiecte în mobilitatea electrică pe întreg teritoriul naţional.

MISCĂ ecosistemulAcest program completează restul apelurilor ecosistemului MOVES pentru desfășurarea mobilității electrice în țara noastră, alcătuit din programul MOVES III, ajutoare pentru achiziționarea de vehicule hibride sau electrice și instalarea de puncte de încărcare, precum și Flotele MOVES pentru înlocuirea parcurilor de vehicule cu combustie cu modele hibride sau electrice.

Promovarea mobilității electrice este una dintre liniile de intervenție a mobilității curate în cadrul Planului de redresare, care include acțiuni conduse de Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice și de către Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane. Ambele departamente lucrează pentru promovarea schimbării modale și implementarea zonelor cu emisii scăzute în municipiile cu peste 50.000 de locuitori, în conformitate cu Legea schimbărilor climatice și tranziției energetice.

MOVES Singulares II este, de asemenea, una dintre măsurile facilitatoare integrate în Proiectul Strategic de Redresare și Transformare Economică care va permite dezvoltarea unui ecosistem pentru fabricarea Vehiculelor Electrice și Conectate, PERTE VEC, aprobat la 13 iulie 2021. în Consiliu. de miniștri, permițând promovarea inovației și a noilor modele de afaceri în mobilitatea electrică.

Mai multe informații despre rezoluția celui de-al 2-lea apel pentru MOVES Singulares în site-ul Institutului pentru Diversificare și Economie de Energie.

încărcarea vehiculelor electrice

Etichete: ajutoare Energie Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Tranziția ecologică alocă 234,6 milioane de ajutoare noi pentru proiecte inovatoare de mobilitate electrică