#Spania – Pentru a face față acestor fenomene, Ministerul dispune de 686 de pluguri de zăpadă și o capacitate de depozitare de 129.005 tone de fluxuri.

Agenția de Stat de Meteorologie (Aemet) a emis un buletin de avertizare pentru ninsori de nivel portocaliu pentru astăzi și mâine în comunitățile Asturias, Cantabria și Castilla y León; iar pentru marți și miercuri un buletin de avertizare pentru ninsori de nivel portocaliu în Comunitatea Cataloniei.

Având în vedere această situație, este necesar să se cheme la prudență și să se ia măsuri de precauție extreme atunci când se circulă pe șosea. De aceea, se recomandă consultarea informațiilor și recomandărilor conținute, pe lângă contul „X” (fost Twitter) al Ministerului Transporturilor și Mobilității Durabile (@transportesgob), în următoarele link-uri oficiale:

Informații DGT
Contul de Twitter al DGT
Informații AEMET
Cont Twitter Aemet
Planul drumurilor de iarnăPlanul Drumurilor de Iarnă al Ministerului urmărește menținerea drumurilor din Rețeaua de Autostrăzi de Stat iarna, atunci când acestea sunt afectate de probleme de zăpadă sau gheață, în cele mai bune condiții posibile de confort și siguranță.

Suflator de zapada

Mai multe informatii Planul drumurilor de iarnă Sursa: Guvernul Spaniei – Transportul are 686 de mașini de deszăpezire și 129.005 de tone de fluxuri împotriva zăpezii în Asturias, Cantabria, Castilla y León și Catalonia