• A ajuns la finala oratoriei „Asta este discutabil”, competiție organizată de Liga Spaniolă de Dezbateri Universitare și Rețeaua de Cooperare Universitară Latino-Americană la care au participat 400 persoane din 23 țări

• El torrejonero, care studiază o dublă diplomă în Drept și Administrarea și Managementul Afacerilor, la Universitatea din Alcalá, a concurat în finală împotriva italianului Leonel Caschetto (Universitatea Carlos III din Madrid), după ce a învins-o pe spaniolă Aína Juárez (Universitatea Insulelor Baleare) și pe bolivianul Marco Alfredo Fortún (Universitatea privată din Santa Cruz)

• În plus, trebuie menționat că tânărul, alături de alți cinci colegi, printre care Francisco Salas și Roberto Gutiérrez, tot din Torrejon, au câștigat în noiembrie anul trecut Universitatea Spaniol Debate League. din 2021
Torrejonero, Alejandro Puebla, a reușit să fie al doilea cel mai bun vorbitor individual din lume. Tânărul, care studiază o dublă diplomă în Drept și Administrarea și Managementul Afacerilor, la Universitatea din Alcalá, s-a întrecut pentru a câștiga acest titlu în finala de oratorie „Asta este discutabil” împotriva italianului Leonel Caschetto (Universitatea Carlos III din Madrid) . , după ce a învins-o pe spaniolă Aína Juárez (Universitatea Insulelor Baleare) și pe bolivianul Marco Alfredo Fortún (Universitatea privată din Santa Cruz). Este una dintre cele mai mari competiții internaționale de dezbateri în limba spaniolă, organizată de Liga Spaniolă de Dezbateri Universitare și Rețeaua de Cooperare Universitară Latină din America la care au participat 30 persoane din 20 țări și care s-a remarcat prin nivelul foarte ridicat.

Torrejón de Ardoz, 8 noiembrie, 2022. În ultima fază, participanții și-au confruntat discursurile, răspunzând la întrebarea Gap digital 0: Posibil sau utopie?, unde torrejonero s-a poziționat în favoarea și a obținut locul al doilea. „De la 23 am participat la diverse activități de vorbire în public și, deși a fost o călătorie minunată să ajungi aici, nu a fost ușor. Ceea ce facem este să știm să vorbim și să convingem un juriu, format din personalități importante. Este o meserie de citit și de studiu, în care te lupți cu cuvântul”, a explicat Alejandro.

În acest sens, trebuie menționat că tânărul, alături de alți cinci colegi, printre care Francisco Salas și Roberto Gutiérrez, tot din Torrejon, au câștigat Liga Spaniolă de Dezbateri Universitare în noiembrie anul trecut 2021.Dar preocupările lui Alejandro au mers mai departe.A intrat în acest concurs internațional de oratorie în care a avut succes și datorită sprijinului lui Torrejón de Ardoz, încă din 23% din nota pentru trecerea la finală depindea de „like-uri” pe care videoclipul său de calificare a reușit să-l surprindă pe Instagram. Atunci Torrejón s-a adresat vecinului său, inclusiv primarului, Ignacio Vázquez, care i-a oferit și sprijinul său, depășind 1.000 „Îmi place”.

„Torrejón a fost răsturnat, primarul, vecinii grupurilor de Facebook ok, a fost uimitor cum s-au comportat vecinii mei, fără Torrejón nu aș fi venit nici măcar în glumă”, a subliniat Alejandro. La rândul său, primarul, Ignacio Vázquez, a subliniat că „Torrejón de Ardoz este mândru că are studenți atât de străluciți și că Alejandro a reprezentat orașul nostru în finala uneia dintre cele mai mari competiții internaționale. în dezbatere în spaniolă, obținând acel mare loc al doilea, care este și o victorie și îl încurajez să continue să studieze, pentru că Spania are nevoie de oameni cu atât de mult talent și abilități”.

Sursa: Torrejonero, Alejandro Puebla, al doilea cel mai bun vorbitor individual din lume