• Torrejón de Ardoz găzduit în anul 1986 Cupa Mondială a selecțiilor acestei discipline sportive în Pabellón José Antonio Paraíso

• Vanesa Delgado a început să joace kin-ball în anul 2016, când a lucrat ca profesor la Colegio San Blas din Ajalvir și a participat la câteva zile deschise organizate de Grupul Kin-Ball din Madrid. Din anul 2017 a făcut parte din echipa națională a Spaniei și a jucat diverse turnee internaționale

Torrejonera Vanesa Delgado a fost proclamată alergătoarea în august anul trecut -up al lumii cluburilor kin-ball cu echipa sa, K-Olea, din localitatea Martos (Jaén), la categoria mixta. Campioana finală a fost Nordiques, din Canada. Turneul s-a disputat în Cehia și a participat la cele mai bune echipe din această disciplină sportivă, inclusiv echipa Spaniei care în acest sezon a fost proclamată campioană a Ligii și a Cupei Spaniei. Torrejón de Ardoz, 8 septembrie, . Kin-ball este un sport de echipă creat în 1986 de profesorul canadian de educație fizică Mario Demers , cu scopul de a promova munca în echipă și cooperarea între componentele sale. Fiecare joc este jucat de trei echipe, jucând în același timp câte patru jucători din fiecare dintre ele. Se joacă pe un teren pătrat, de obicei 22mx 22 m. O minge „gigant” de 1,22 în diametru și 1 kg greutate. Cu cele 3 echipe pe teren, echipa de atac isi alege atacul asupra uneia dintre cele 2 rivale receptorul echipelor care aruncă mingea în orice sector al terenului de joc, unde receptorul nu trebuie să permită ca mingea să atingă solul. Dacă echipa aleasă nu prinde mingea și aceasta cade pe teren, se acordă câte un punct fiecărei echipe adverse. În cazul în care prinde mingea înainte ca aceasta să atingă pământul, trebuie să numească rapid o altă echipă și să arunce mingea din nou. Acest lucru se repetă pe tot parcursul jocului, iar și iar. Echipa care câștigă este cea care a acumulat cele mai multe puncte la finalul meciului.

Vanesa Delgado a început să joace la kin-ball în anul 2016, când lucra ca profesor la Școala San Blas din Ajalvir și a participat la câteva zile deschise organizate de Asociația Kin-Ball din Madrid. Din anul 2017 a făcut parte din echipa Spaniei și a jucat diverse turnee internaționale. Următorul său obiectiv este să poată participa la Campionatul European pentru echipele naționale care va avea loc la Jaén anul viitor.

Spania are Liga Națională Kin-Ball care o dispută echipamente. Pe parcursul sezonului se joacă mai multe turnee care sunt punctate pentru clasamentul final. În plus, în funcție de poziție, cei mai bine clasificați dispută și Cupa Spaniei. „Multe felicitări pentru acest mare succes și pentru că ai purtat numele de Torrejón de Ardoz nu numai pentru Spania, dar și în întreaga lume, când concurezi reprezentând țara noastră în acest sport inovator precum kin-ball”, a spus primarul, Ignacio Vázquez. La rândul său, consilierul pentru sport și mobilitate, José Miguel Martín Criado, a adăugat că „în Torrejón din Ardoz susținem toate sporturile și dovada acestui lucru este că în anul 2017 am organizat Cupa Mondială a selecțiilor, care s-a disputat în Pavilionul José Antonio Paraíso și la care însăși Vanesa Delgado a participat ca voluntară. Acum, 7 ani mai târziu, ești vicecampion mondial și membru al echipei Spaniei”.

Sursa: Torejonera Vanesa Delgado, vicecampioana în lumea kin-ball-ului de club cu echipa sa, K-Olea, la categoria mixt