#Torrejon – • Programările sunt deschise publicului larg și se vor desfășura la Casa de Cultură cu intrare liberă până la limita maximă.

• Aceasta este o inițiativă de pionierat în Torrejón de Ardoz al cărei obiectiv este de a oferi persoanelor cu autism din oraș și familiilor acestora posibilitatea de a se bucura de o sesiune de cinema standardizată, cu unele adaptări pentru a face experiența mai plăcută.

• În acest sens, în cameră va fi lumină ambientală într-o zonă liniștită, nu vor fi reclame sau remorci, volum de sunet slab și va fi interzis să mănânci sau să bei. În plus, prin intermediul site-ului www.ventea.es se vor putea descărca materialele de anticipare adaptate destinate persoanelor cu TSA și familiilor acestora, care includ aspecte de spațiu și proiecții, precum și ghidurile de suport corespunzătoare pentru planificarea prealabilă. activitate, care va permite anticiparea experienței

• Prima zi va avea loc pe 24 februarie la ora 18.00 și vor fi proiectate scurtmetrajele de desene animate pentru copii „Supergusano” (26 minute), „Papá batería” (6 minute), „Bemol” (6 minute). „Povestea extraordinară a Brunei” (7 minute) și „Mishou” (8 minute). A doua proiecție va avea loc duminică, 23 aprilie, la ora 12:00 și va fi rândul „El melc și balena” (30 minute), „La hoja” (6 minute), „La pesca miraculous” ( 7 minute) și „Peste bord!” (12 minute)
Primarul orașului Torrejón de Ardoz, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, însoțiți de șeful de studii la centrul educațional Virgen de Loreto al Asociației părinților copiilor cu dizabilități intelectuale din Torrejón (ASTOR) ), María Solís, au prezentat în această dimineață #venTEAlcine, o inițiativă de pionierat în orașul filmelor adaptate pentru persoanele cu tulburare din spectrul autist (ASD) și familiile acestora. Se vor oferi diferite abonamente de cinema inclusive cu scurtmetraje de desene animate pentru copii adaptate nevoilor autismului. Primele două sesiuni vor avea loc vineri, 24 februarie, la ora 18:00 și duminică, 23 aprilie, la ora 12:00. Programările sunt deschise publicului larg și se vor desfășura la Casa de Cultură cu intrare liberă până la limita maximă.

Torrejón de Ardoz, 9 ianuarie 2023. Mersul la cinema este o experiență grozavă, dar nu toți oamenii au aceleași facilități atunci când vine vorba de a se confrunta cu marele ecran, așa cum se întâmplă cu persoanele afectate de tulburări din spectrul autist (ASD). cărora această activitate de agrement, ca regulă generală, implică destul de multă provocare. Din acest motiv, Primăria Torrejón de Ardoz, împreună cu entitatea Ventea Ocio Inclusivo, a lansat programul incluziv #venTEAlcine, al cărui obiectiv este de a oferi persoanelor cu autism din oraș și familiilor acestora posibilitatea de a se bucura de o sesiune standard de cinema. , cu unele adaptări pentru a face experiența mai plăcută.

În acest sens, în încăpere va fi lumină ambientală într-o zonă liniștită, nu vor fi reclame sau remorci, volum de sunet slab, va fi permis să se ridice de pe scaune și va fi interzis să mănânce sau să bea. În plus, prin intermediul site-ului www.ventea.es se vor putea descărca materialele de anticipare adaptate destinate persoanelor cu TSA și familiilor acestora, care includ aspecte de spațiu și proiecții, precum și ghidurile de suport corespunzătoare pentru planificarea prealabilă a activității. , care va permite anticiparea experienței. De asemenea, sesiunile vor avea personal tehnic care se va ocupa de validarea accesibilității cognitive a materialului și le va oferi sprijinul cu profesioniști de specialitate.

Prima zi va avea loc pe 24 februarie, la ora 18.00, iar scurtmetrajele de desene animate pentru copii „Supergusano” (26 minute), „Papá batería” (6 minute), „Bemol” (6 minute), „Povestea extraordinară a Bruna” (7 minute) și „Mishou” (8 minute). A doua proiecție va avea loc duminică, 23 aprilie, la ora 12:00 și va fi rândul „El melc și balena” (30 minute), „La hoja” (6 minute), „La pesca miraculous” ( 7 minute) și „Peste bord!” (12 minute).

Primarul, Ignacio Vázquez, a indicat că „agrementul este un drept și accesul acestuia trebuie garantat tuturor și această inițiativă, pionieră în orașul nostru, urmărește să ofere cultură și divertisment persoanelor cu tulburare din spectrul autist, dar nu vrea să spună că sunt exclusivi pentru ei, întrucât oricine dorește să împartă o zi de cinema cu familia poate participa la aceste sesiuni și că, în acest fel, această inițiativă este un pas spre incluziune”.

La rândul său, Rubén Martínez, a subliniat că „acest nou program oferă persoanelor cu TSA un mediu structurat și prietenos senzorial; familiile lor, un spațiu sigur și, pentru societate, un plan de agrement inclusiv pentru că prin această inițiativă orașul nostru devine unul dintre puținele municipalități din Spania care oferă, în birourile municipale și cu intrare complet gratuită, sesiuni de cinema adaptate”.

Sursa: Torrejón de Ardoz lansează #venTEAlcine, un nou program de film adaptat persoanelor cu tulburări din spectrul autist…