#Torrejon – • Toată programarea poate fi consultată pe site-ul municipal (www.ayto-torrejón.es) și în broșura care include toate activitățile

• Actul central al Săptămânii Femeii, care este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, miercurea viitoare, 8 martie, de la ora 18.30, la Teatrul Municipal José María Rodero. Acesta va avea prezența Annei Igartiburu, comunicatoare în domeniul dezvoltării umane, și a Psihologului Patri, lector, scriitor și diseminator. Intrarea va fi liberă până la capacitatea maximă

• Pe aceeași scenă, miercuri, 8 martie, va avea loc o campanie școlară la orele 10:00 și 12:00 cu piesa de teatru pentru copii „Aventurile îndrăzneței Valentina”. Aventuri și umor, păpuși, actori și multe altele pentru a investiga originea, sensul și persistența discriminării de gen. La actul vor participa elevii școlilor orașului. La această inițiativă se adaugă o altă campanie școlară în care în școli va fi adus un Escape Room distractiv numit „O enigmă în fiecare cutie, egalitatea se potrivește”, unde prin rezolvarea diferitelor teste, elevii trebuie să recunoască situații de inegalitate care au apărut de-a lungul istoriei.

• În plus, pentru studenții IES Torrejón este programată o altă campanie care constă într-o vizită pe 14 și 15 martie la fiecare dintre centrele educaționale cu doi influenceri media și tinere vedete TikTok, precum Larissa Kimberlly și Animalize21. Aceștia vor fi însărcinați să transmită un mesaj de conștientizare, printre alte aspecte, cu privire la importanța luptei pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei.

• Un alt punct culminant al programului este Marșul pentru Egalitate care va face un tur pe străzile din centrul orașului în această duminică, 5 martie, începând cu ora 12:00. Acesta va fi acompaniat de o batukada a grupului Zacatum iar la final va avea loc un concert susținut de grupul The Diva’s.

• De asemenea, trebuie să evidențiem Master Class pentru femei peste 12 ani susținut de Cristina Álvarez, care va avea loc pe 11 martie, ora 11:00, în Pavilionul Municipal José Antonio Paraíso.

• De asemenea, atelierele gratuite pentru familii, diferitele expoziții, al XIII-lea Festival Internațional de Poezie și Artă Grito de Mujer alături de alte activități, organizate de Departamentul de Cultură, Tineret, Teatrul Municipal José María Rodero, Asociațiile Femeilor și partidele politice. politicienii orașului, completează programarea largă și variată
CLICK PE ACEST TEXT PENTRU A VEDE BROSURĂ CU PROGRAMUL COMPLET

Săptămâna Femeii din Torrejón de Ardoz 2023 este sărbătorită anul acesta sub deviza „Construire + egalitate, îndrăznești? În acest scop, Consiliul Local a organizat o serie de activități pe parcursul lunii martie cu obiectivul de a folosi timpul și de a gestiona emoțiile pentru a îmbunătăți sănătatea femeilor. Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru femei, Miriam Gutiérrez, au prezentat programul amplu în această dimineață.

Torrejón de Ardoz, 1 martie 2032. Actul central al Săptămânii Femeii, care este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, miercurea viitoare, 8 martie, la ora 18.30, în Teatrul Municipal Jose Maria Rodero. Acesta va avea prezența Annei Igartiburu, comunicatoare în domeniul dezvoltării umane, și a Psihologului Patri, lector, scriitor și diseminator. Intrarea va fi liberă până la capacitatea maximă.

Pe aceeași scenă, miercuri, 8, va avea loc o campanie școlară la orele 10:00 și 12:00 cu piesa de teatru pentru copii „Aventurile îndrăzneței Valentina”. Aventuri și umor, păpuși, actori și multe altele pentru a investiga originea, sensul și persistența discriminării de gen. La actul vor participa elevii școlilor orașului. La această inițiativă se adaugă o altă campanie școlară în care în școli va fi adus un Escape Room distractiv numit „O enigmă în fiecare cutie, egalitatea se potrivește”, unde prin rezolvarea diferitelor teste, elevii trebuie să recunoască situații de inegalitate care au apărut de-a lungul istoriei. .

În plus, pentru studenții IES Torrejón, este programată o altă campanie care constă într-o vizită pe 14 și 15 martie la fiecare dintre centrele educaționale cu doi influenceri media și tinere vedete TikTok, precum Larissa Kimberlly și Animalize21. . Aceștia vor fi însărcinați să transmită un mesaj de conștientizare, printre alte probleme, cu privire la importanța luptei pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei.

Un alt punct culminant al programului este Marșul pentru Egalitate care va face un tur pe străzile centrului în această duminică, 5 martie, începând cu ora 12:00. Acesta va fi acompaniat de o batukada a grupului Zacatum iar la final va avea loc un concert al trupei The Diva’s.

De asemenea, trebuie să evidențiem Master Class pentru femei peste 12 ani susținut de Cristina Álvarez, care va avea loc pe 11 martie, ora 11:00, în Pavilionul Municipal José Antonio Paraíso.

Ignacio Vázquez a subliniat că „comemorarea Zilei Internaționale a Femeii este o mare oportunitate de a revendica în continuare rolul esențial pe care îl joacă femeile în construcția societății noastre, dar și de a reflecta asupra tuturor barierelor invizibile care rămân de depășit pentru a atinge mult doritul. egalitate deplină”. În plus, a adăugat consilierul Torrejón, „Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz depune un efort semnificativ pentru a încerca să implementeze egalitatea reală între femei și bărbați în societate, cu scopul de a garanta că în orașul nostru avem cu toții aceleași oportunități de dezvoltare. proiectele noastre vitale, astfel încât să putem face Torrejón de Ardoz mai democratic, modern și dedicat justiției și solidarității; Pe scurt, un oraș coeziv social, în care ne bucurăm de aceleași drepturi și de aceleași oportunități”.

La rândul ei, consilierul pentru Femei, Mirian Gutiérrez, a reamintit că „de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, inegalitatea existentă între femei și bărbați și angajamentul ferm al Consiliului Local Torrejón de Ardoz vor fi amintite încă o dată de a continua să lucreze pentru egalitatea și eliminăm cea mai brutală expresie a acesteia, care este violența de gen, pentru că angajamentul nostru este prezent în fiecare zi a anului”.

Sursa: