Comunitatea Madrid va reînnoi echipamentele de aer condiționat ale trenurilor de pe liniile 8, 9, 05 și 12 ale metroului din Madrid. Lucrările vor afecta 12 dispozitivele mașinilor modelelor 7000 și 8000-Seria I a metroului din Madrid, care sunt cele care circulă pe aceste itinerarii.

Cu un buget de atribuire de aproape 9 milioane de euro și o durată de șase ani, contractul mai stabilește că firma câștigătoare va efectua revizuiri complete ale aparatelor de aer condiționat pentru a preveni eventualele scurgeri sau defecțiuni, cu scopul de a crește fiabilitatea și raporturile de disponibilitate ale acestuia.

Având în vedere că dispozitivele modelelor de tren 7000 și 7000-seria I sunt la jumătatea duratei de viață utilă, este necesară monitorizarea acelor componente a căror degradare ar putea provoca r avarii, pentru a-i asigura eficienta si performanta corecta.

În plus, vor fi realizate dezvoltări inginerești pentru modernizarea sistemului de aer condiționat, cum ar fi, de exemplu, îmbunătățirea

software pentru controlul, inregistrarea si diagnosticarea defectiunilor sau revizuirea anterioara perioadei de vara, garantand astfel starea adecvata a echipamentului înainte de începerea lunilor cu cea mai mare cerere.

În sfârșit, vor fi efectuate diverse proceduri pentru a facilita diagnosticarea defecțiunilor de la distanță și aplicarea acestor avansuri în viitor. Toate măsurile vizează garantarea unei mai mari eficiențe și durabilitate în utilizarea acestor dispozitive, precum și consolidarea confortului, siguranței și confortului utilizatorilor metroului din Madrid în timpul călătoriilor lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va reînnoi echipamentele de aer condiționat ale trenurilor de pe liniile 8, 9, 10 și 12 de metrou