• Inițiativa include sesiuni de povestiri, păpuși, spectacole de muzică și divertisment.

• Programul se desfășoară în centrele de învățământ ale orașului, pentru elevii din clasele I până la a III-a de Primar și ultimul an al ciclului I de Educație Infantilă printr-un spectacol amuzant care folosește muzica live ca temă călăuzitoare și cu care Este destinat să evidențieze drepturile copiilor și exemple de încălcare a acestora

• Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, au vizitat în această dimineață grădinița El Gato con Botas, unde a avut loc un povestitor. Este unul dintre centrele educaționale care participă la campania la care CEIP Antonio Machado, Joaquín Blume, Juan Ramón Jiménez, Humanitas, La Gaviota și alte grădinițe precum Juan Sin Miedo, Marionetas, Loreto, La Cigarra și The Ant și La Cañada de Ardoz
Peste 1.500 de elevi de la grădinițe și școli din Torrejón de Ardoz participă la campania „Nu există un drept mic”, care include sesiuni de povestiri, păpuși, spectacole de muzică și divertisment pentru a disemina și susține drepturile copiilor. Programul se desfășoară în centrele de învățământ ale orașului, pentru elevii din anii I-III de Școala Primară și ultimul an al ciclului I de Educație Infantilă printr-un spectacol distractiv care folosește muzica live ca fir conductor și cu care își propune să evidențieze drepturile copiilor și exemple de încălcare a acestora. Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, au vizitat în această dimineață grădinița El Gato con Botas, unde a avut loc un povestitor. Este unul dintre centrele educaționale care participă la campania la care CEIP Antonio Machado, Joaquín Blume, Juan Ramón Jiménez, Humanitas, La Gaviota și alte grădinițe precum Juan Sin Miedo, Marionetas, Loreto, La Cigarra și Furnica și La Cañada de Ardoz.

Torrejón de Ardoz, 9 decembrie 2022. Consiliul Local Torrejón de Ardoz, conștient de necesitatea de a-și proteja minorii, de a le garanta drepturile, bunăstarea și, mai ales, de a preveni și interveni în situațiile de abuz, a lansat, prin Departamentul său de bunăstare, un plan cuprinzător de combatere a violenței împotriva copiilor și adolescenților prin dezvoltarea diferitelor programe de conștientizare socială, prevenire și intervenție socială prin echipe multidisciplinare.

Printre programele lansate se numără campania de informare „Nu te sustrage realității. Lupta împotriva abuzului asupra copiilor”, care se desfășoară în oraș, în colaborare cu Direcția Generală a Serviciilor Sociale a Ministerului Familiei, Tineretului și Politicii Sociale din Comunitatea Madrid și cu programul „Nu există drepturi mici”, a program didactic într-un mediu ludic pentru a da glas Declarației Universale a Drepturilor Copilului (1959) și aprobării Convenției cu privire la drepturile copilului (1989). Această Convenție, cel mai universal dintre tratatele internaționale, stabilește o serie de drepturi pentru copii și adolescenți (NNA), legate de viață, sănătate, educație, joc, viața de familie, protecția împotriva violenței și discriminării și ascultați opiniile acestora.

Programul se desfășoară în centrele de învățământ ale municipiului, pentru elevii din clasele I până la a III-a din Primar printr-un spectacol amuzant care folosește muzica live ca fir conducător, și cu care se urmărește să evidențieze drepturile copiilor și Exemple de încălcarea acestuia. Această activitate este completată de livrarea cărții educaționale „Drepturile Copilului” minorilor participanți, împreună cu un rucsac și o benzi desenate din programul publicat de Primăria Torrejón de Ardoz.

De asemenea, la acest program participă și cele șase Creșe publice ale orașului cu dezvoltarea povestitorilor în sesiuni multidisciplinare care includ tehnici de narațiune, interpretare, clovn, păpuși, animație, muzică și o sesiune de joc legată de poveste, cu care lucrează asertivitatea. , diversitate, bun tratament, inteligență emoțională sau bullying într-un limbaj adaptat celor mici. Activitatea se adresează în principal copiilor sub 2-3 ani. Printre poveștile de reprezentat: „Micul Monstru spune Nu!”, „Pe atât de diferiți, pe cât sunt la fel” sau „Grădina îmbrățișărilor”.

În cadrul planului menționat anterior, Consiliul Local Torrejón de Ardoz dispune de mecanisme specifice de îngrijire pentru copiii și familiile cu risc social, cu profesioniști care se ocupă de cazurile legate de abuzul asupra copiilor și se efectuează o intervenție cuprinzătoare cu toți membrii familiei. Obiectivul fundamental al acestui plan este de a proteja minorii, lucrând în același timp intens pentru a stabili relații de familie sănătoase și îngrijire adecvată. Proiectele de intervenție pe care le include au în vedere acțiuni ambițioase în ceea ce privește:

• Conștientizarea întregii populații a orașului: prin campanii de informare, distribuire de material educațional, puncte de informare, teatru, activități ludice și de agrement.
• Formarea profesioniștilor în detectarea abuzului asupra copiilor.
• Abordarea profesională a prevenirii abuzului de la egal la egal și în special a agresiunii sub toate formele sale și a prezenței minorilor în grupurile de tineri violente.
• Detectarea și îngrijirea abuzului sexual asupra copiilor.

„De la Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz am lansat un nou și ambițios plan cuprinzător de luptă împotriva unui flagel atât de teribil precum cel care reprezintă toate formele de abuz, mai ales dacă, în plus, cei care îl suferă sunt cei mai vulnerabili, minorii. Pentru aceasta arătăm ca Administrație disponibilitatea noastră totală și implicarea maximă în obiectivul de a combina eforturile cu care să contribuim la eradicarea abuzului în copilărie și adolescență și promovarea cunoașterii și protejării drepturilor lor”, a indicat primarul, Ignacio Vázquez Casavilla.

La rândul său, consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, a amintit că „campania de informare include și un videoclip realizat cu minori din oraș și informații complementare cu adrese și resurse municipale în situații legate de abuzul asupra copiilor care poate fi văzut la https://www.ayto-torrejon.es/concejalias/bienestar/torrejon-sin-maltrato

Sursa: Peste 1.500 de elevi de la grădinițele și școlile din Torrejón de Ardoz participă la campania „Nu este un drept mic”, care…