#Torrejon – • Este a doua oară când un spaniol câștigă medalia de aur la Campionatul European de box al categoriilor inferioare.

• Efosa Wisdom are doar 14 ani și boxează de la 12 ani sub comanda lui Alex Rat Jr la Clubul Sportiv cu același nume, situat la Callejón Silicio, 8

• „Felicitări pentru acest mare succes pentru sporturile spaniole și din Torrejon. Torrejón de Ardoz este de ani de zile o referință în lumea boxului cu mari luptători precum actuala consilieră pentru femei, Miriam Gutiérrez, campioană mondială, europeană și spaniolă, Rubén Nieto, campion european și spaniol sau tânăra María González, campioană la Spania, printre multe alte titluri din palmaresul ei”, a evidențiat primarul, Alejandro Navarro Prieto Efosa Wisdom Igvinovia din Torrejon a câștigat sâmbăta trecută medalia de aur la Campionatul European de box pentru vârsta școlară la categoria sub 75 de kilograme. Turneul a avut loc la Maribor (Slovenia) în perioada 17-26 august și a inclus participarea celor mai bune promisiuni de box de pe continent. Este a doua oară când un spaniol câștigă medalia de aur la Campionatul European de box al categoriilor inferioare după cea pe care Rafael Lozano a obținut-o în 2021.

Torrejón de Ardoz, 28 august 2023. Efosa Wisdom are doar 14 ani și practică boxul de la 12 ani, sub ordinele lui Alex Rat Jr, la Clubul Sportiv cu același nume, situat la Callejón Silicio, 8. În campionatul european a dat dovadă de o mare superioritate tehnică și fizică în cele trei meciuri pe care le-a jucat, câștigându-le pe toate prin decizia unanimă a arbitrilor.

„Felicitări pentru acest mare succes pentru sporturile spaniole și din Torrejon. Torrejón de Ardoz este de ani de zile o referință în lumea boxului cu mari luptători precum actuala consilieră pentru femei, Miriam Gutiérrez, campioană mondială, europeană și spaniolă, Rubén Nieto, campion european și spaniol sau tânăra María González, campioană la Spania, printre multe alte titluri din palmaresul ei”, a evidențiat primarul, Alejandro Navarro Prieto.

La rândul său, consilierul pentru Sport și Mobilitate, José Miguel Martín Criado, a adăugat că „aveți un viitor strălucit în față. Dacă te antrenezi în mod constant și cu efort, sunt sigur că vom continua să sărbătorim mult mai multe dintre succesele tale”.

Sursa: Efosa Wisdom Igvinovia din Torrejon obține medalia de aur la Campionatul European de box pentru vârsta școlară la mai puțin de 75 de ani…