#Torrejon – • Torrejón a obținut sigiliul Infoparticipa pentru a treia oară consecutiv, o certificare care analizează transparența administrațiilor publice și a portalurilor lor oficiale

• Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a adunat recunoașterea la San Lorenzo del Escorial unde a avut loc ceremonia de premiere pentru cele mai transparente consilii ale orașului din Comunitatea Madrid, inclusiv capitala Spaniei, Móstoles sau Alcalá de Henares

• Aceste bune practici sunt evaluate prin intermediul a 52 de indicatori și sunt înregistrate în Harta Infoparticipa. Indicatorii, pregătiți în format de întrebare, ne permit să știm dacă entitatea publică facilitează accesul la 5 grupe de elemente de bază: cine sunt reprezentanții politici, cum sunt gestionate resursele colective, cum sunt gestionate resursele economice, ce informații oferă municipalitatea și gestionarea resurselor colective, ce instrumente oferă acestea pentru participarea cetățenilor

• Consiliul Local Torrejón de Ardoz a fost deja printre cele mai transparente din Spania în același clasament în anii 2021 și 2022. În plus, în Indicele de transparență al consiliilor municipale (ITA), atât la ediția din 2015, cât și la cea din 2017, s-a clasat, de asemenea, printre cel mai înalt în transparență. Un clasament întocmit de o altă prestigioasă organizație non-guvernamentală, Transparency International Spain, care a măsurat nivelul de transparență în fața cetățenilor și a societății a celor mai mari 110 Consilii Locale din țară.

• Această recunoaștere plasează Consiliul Local printre cele mai transparente din Spania, alături de un grup select de orașe care au atins și ele această realizare. Consiliul Local a obținut acest rating ridicat în transparență prin încorporarea unei pagini speciale în site-ul municipal numit „Portalul Transparenței”.

• Studiul Infoparticipa este promovat de Universitatea Autonomă din Barcelona, ​​cu participarea profesorilor de la Universitățile din Extremadura, Salamanca, Girona, San Jorge de Aragón, Navarra, La Rioja, Universitatea Catolică din Murcia și Rey Juan Carlos, printre altele.

• „Este o onoare pentru mine să adun în numele Consiliului Municipal Torrejón de Ardoz această recunoaștere pe care o reprezintă Sigiliul Infoparticipa și, în plus, este o plăcere pentru că reprezintă o recompensă pentru efortul de a oferi vecinilor noștri transparență în activitatea municipală zilnică. management. Încercăm mereu să depășim ceea ce cer reglementările, pentru că transparența este un instrument excelent pentru a recâștiga încrederea pe care mulți cetățeni au pierdut-o în instituții. Pentru toate acestea, este o necesitate și o obligație să lucrăm în acest sens”, a indicat primarul.

Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz a obținut Sigiliul Infoparticipa, o recunoaștere care îl plasează drept unul dintre cele mai transparente din Spania, obținând pentru a treia oară consecutiv această certificare care analizează transparența administrațiilor publice și a portalurilor lor oficiale. Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a adunat recunoașterea pe 23 aprilie la San Lorenzo del Escorial, unde a avut loc ceremonia de decernare a premiilor celor mai transparente consilii din Comunitatea Madrid, printre care se numără și capitala Spaniei, Móstoles sau Alcalá de Henares.

Torrejón de Ardoz, 15 mai 2024. Aceste bune practici sunt evaluate prin 52 de indicatori și sunt înregistrate în Harta Infoparticipa. Indicatorii, pregătiți în format de întrebare, ne permit să știm dacă entitatea publică facilitează accesul la 5 grupe de elemente de bază: cine sunt reprezentanții politici, cum sunt gestionate resursele colective, cum sunt gestionate resursele economice, ce informații oferă municipalitatea și gestionarea resurselor colective, ce instrumente oferă acestea pentru participarea cetățenilor.

Consiliul municipal Torrejón de Ardoz era deja printre cele mai transparente din Spania în același clasament în anii 2021 și 2022. În plus, în Indicele de transparență al consiliilor municipale (ITA), atât la ediția din 2015, cât și la cea din 2017, s-a clasat și printre cel mai înalt în transparență. Un clasament întocmit de o altă prestigioasă organizație non-guvernamentală, Transparency International Spain, care a măsurat nivelul de transparență în fața cetățenilor și a societății a celor mai mari 110 Consilii Locale din țară.

Această recunoaștere plasează Consiliul Local printre cele mai transparente din Spania, alături de un grup select de orașe care au atins și ele această realizare. Consiliul Local a obținut acest rating ridicat în transparență prin încorporarea unei pagini speciale în site-ul municipal numit „Portalul Transparenței”.

Studiul Infoparticipa este promovat de Universitatea Autonomă din Barcelona, ​​cu participarea profesorilor de la Universitățile din Extremadura, Salamanca, Girona, San Jorge de Aragón, Navarra, La Rioja, Universitatea Catolică din Murcia și Rey Juan Carlos, printre altele.

„Este o onoare pentru mine să adun în numele Consiliului Municipal Torrejón de Ardoz această recunoaștere pe care o reprezintă sigiliul Infoparticipa și, în plus, este o plăcere pentru că reprezintă o recompensă pentru efortul de a oferi vecinilor noștri transparență în gestionarea zilnică a municipalității. . Încercăm mereu să depășim ceea ce cer reglementările, pentru că transparența este un instrument excelent pentru a recâștiga încrederea pe care mulți cetățeni au pierdut-o în instituții. Pentru toate acestea, este o necesitate și o obligație să lucrăm în acest sens”, a spus primarul.

Sursa: Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz obține Sigiliul Infoparticipa, o recunoaștere care îl plasează printre cele mai transparente din…