• Acest dispozitiv de dotare tehnică este însoțit de o mare echipă umană formată din peste 200 de persoane care se apucă imediat la treabă când se decrește alerta galbenă cu prognoză de ninsori, înainte de care ar urma să fie activat un plan de împrăștiere a sării pe străzi. . și străzi ale orașului pentru a preveni apusul zăpezii când începe să cadă

• Este vorba de 1 camion de plug de zapada cu sare, 11 buldoexcavatoare intre 1,80 si 2 metri, care ar urma sa fie folosite pe autostrazi si bulevarde mari din oras, 2 zdrobitoare de gheata, 2 quad-uri, 2 mini buldoexcavatoare cu perii sau lopeti si 2 autovehicule de ridicare echipate cu 1 plug de zapada, care vor fi folosite pentru accesul pe strazile mici sau greu accesibile, precum si in parcuri; 2 mașini de măturat zăpadă, 2 camioane cu dozatoare de sare, 2 autobasculante cu sare și 5 distribuitoare manuale de sare. În plus, sunt depozitate în jur de 400 de tone de sare

• În caz de ninsoare, aceste vehicule se ocupă de curățarea de zăpadă a intrărilor și ieșirilor din oraș, precum și a principalelor bulevarde, străzi, pasaje supraterane și metrouri, garantând astfel circulația. Pe lângă operațiunea împotriva posibilelor ninsori, sarea este deja răspândită în toate punctele cele mai întunecate de cel mai mare trafic

• „Vreau să-mi amintesc că în urmă cu doi ani, după ninsorile istorice provocate de furtuna Philomena, Torrejón de Ardoz a fost unul dintre primele orașe din Madrid care și-a revenit la normalitate datorită desfășurării importante a municipiului și a sprijinului cartierului chiar pe acelea. zile grele, când cu toții am activat resursele tehnice la îndemâna noastră, care sunt cele pe care le prezentăm astăzi”, a evidențiat primarul.
Consiliul municipal din Torrejón dispune de echipamentul adecvat pentru a face față posibilelor ninsori din oraș. Primarul, Ignacio Vázquez, și Valeriano Díaz, consilierul pentru Lucrări, Curățenie Urbană și Administrație, au prezentat în această dimineață amplul dispozitiv de care dispune Consistoriul, achiziționat cu scopul de a oferi un răspuns rapid la zăpada abundentă sau înghețul care poate fi produs și îmbunătățește astfel siguranța pe străzile și străzile municipiului.

Torrejón de Ardoz, 19 ianuarie 2023. Se compune din 1 camion de plug de zăpadă cu agitator de sare, 11 buldoexcavatoare între 1,80 și 2 metri, care ar urma să fie folosite pe autostrăzile și străzile mari ale orașului, 2 zdrobitoare de gheață, 2 quad 2 mini. buldoexcavatoare cu perii sau lopeți și 2 autovehicule pick-up echipate cu 1 lame de plug de zăpadă, care vor fi folosite pentru accesul pe străzi mici sau greu accesibile, precum și în parcuri; 2 mașini de măturat zăpadă, 2 camioane cu dozatoare de sare, 2 autobasculante cu sare și 5 distribuitoare manuale de sare. În plus, sunt depozitate în jur de 400 de tone de sare.

În caz de ninsoare, aceste vehicule se ocupă de curățarea de zăpadă a intrărilor și ieșirilor din oraș, precum și a principalelor bulevarde, străzi, pasaje supraterane și metrouri, garantând astfel circulația. Pe lângă operațiunea în fața unei posibile ninsori, sarea este deja răspândită în toate cele mai întunecate puncte de tranzit.

„Pentru al treisprezecelea an consecutiv am pregătit acest dispozitiv grozav care sperăm că nu va fi necesar. Aș dori să vă reamintesc că în urmă cu doi ani, după ninsorile istorice cauzate de furtuna Filomena, Torrejón de Ardoz a fost unul dintre primele orașe din Madrid care și-a revenit la normalitate datorită desfășurării importante a municipiului și sprijinului vecinilor în acele dificile. zile, când am activat toți tehnicienii de resurse la îndemâna noastră, care sunt cei pe care îi prezentăm astăzi”, a evidențiat primarul.

Acest utilaj este însoțit de o mare echipă umană formată din peste 200 de oameni, ceea ce face din Torrejón unul dintre puținele municipalități din Comunitatea Madrid care, fără a fi în Sierra, are atât de multe resurse tehnice și umane pentru a oferi un prim și rapid. răspuns în caz de ninsoare. În acest sens, Valeriano Díaz a explicat că „acest dispozitiv tehnic este însoțit de o mare echipă umană care se pune imediat la treabă atunci când se decrește alerta galbenă cu prognoză de ninsori, înainte de care să fie activat un plan de împrăștiere a sării pe străzi. și străzi ale orașului pentru a împiedica apusul zăpezii când începe să cadă.

Ignacio Vázquez a subliniat că „timpul de reacție al acestor echipe este foarte rapid și într-o zi lucrătoare toate utilajele ar urma să funcționeze la capacitate maximă în câteva ore de când am primit avizul de la Protecția Civilă și au început să cadă primii fulgi, la data la care s-ar stabili un protocol de comunicare si cu Politia Locala, Protectia Civila sau Directia Lucrari si Mediu, printre altele, pentru a coordona toate actiunile prioritare care ar trebui realizate”, a concluzionat consilierul.

Sursa: Consiliul Local Torrejón de Ardoz a pregătit un dispozitiv cuprinzător pentru a face față posibilelor ninsori în oraș