Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat , în urma actiunilor derulate la frontiera ,,verde”, dar și în PTF Halmeu, cantitatea de 5.000 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 52.700 lei.

În data de 21 februarie ac, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, județul Suceava, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei . ., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat o persoană care transporta cu un moped mai multe colete voluminoase, dinspre frontieră spre localitatea Vicovu de Sus. Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea acesteia, însă la vederea echipajului a abandonat mopedul și a încercat să fugă în localitate.

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii de frontieră. au reușit persoane în cauză, un cetățean român, în vârstă de 19 ani, cu domiciliul pe rază. judeţului Suceava.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţi ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Sa luat masura conducerii persoanei retinute impreuna cu mopedul si coletele la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 1.990 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările în valoare de peste 22.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar mopedul marca Honda în valoare de 3.250 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor . Ieri, 21 februarie ac, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, sa prezentat un cetăţean maghiar în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Ungaria.

În baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali ai Biroului Vamal Halmeu din PTF Halmeu, a efectuat un control amănunțit asupra mașinii, persoanei, bagajelor și documentelor.

Drept urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafoniera și în bara din spate a autoturismului, cantitatea de 760 pachete de țigări, de proveniență ucraineană ă. Țigările în valoare de 3.420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 6.000 lei. Totodată, mașina a fost reținută până la plata amenzii.

Tot ieri, 21 februarie ac, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău sa desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 30.40, polițiștii de frontieră au depistat pe direcția localității Câmpulung la Tisa, județul Maramureș, un autoturism abandonat, care era deschis, iar în interiorul acestuia au fost descoperiți mai mulți saci care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Sa luat măsura transportării mijlocului de transport, înmatriculat în România, încărcat cu țigări la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii sacilor cu țigări, sa constatat că aceștia conțin 1.250 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 14.600 lei.

Întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directă coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final. să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat a României, două colete cu țigări.

În urma inventarierii coletele descoperite, sa constatat că acestea conțin 1. 000 pachete țigări, în valoare d e 000.700 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă. , urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Țigarete de contrabandă transportate cu mopedul ori disimulate în plafonul unui autoturism