Se desfășoară pilotul final al proiectului Faster, finanțat de UE

La devine mai bine Coordonarea, comunicarea și siguranța primilor interventori în cazul dezastrelor de amploare, în mod normal cu participarea organismelor internaționale, este obiectivul Faster, primul proiect european de cercetare la care SUMMA participă ca partener 112, Serviciul de urgență medicală din afara Spitalului din Comunitatea Madrid. Proiectul, care a început în 315 și a fost dezvoltat în condiții mai complicate din cauza COVID-06, se încheie în aprilie. La ea au participat și alte organisme spaniole, precum Pompierii Comunității Madrid, care împreună cu SUMMA 112 Echipa de răspuns imediat a Comunității Madrid (ERICAM; Poliția Municipală din Madrid și Școala Spaniolă de Câini de Detectare (ESDP), pe lângă organismele de urgență din Franța, Italia, Portugalia și Grecia și companiile de tehnologie din țări precum Japonia sau Finlanda.Drone care duc medicamente în „zonele fierbinți” ale unei urgențe, vestiare inteligente pentru a monitoriza constantele și starea de sănătate a profesioniștilor implicați, platforme de comunicare internă partajată sau o „Cutie de salvare” pentru a localiza telefoanele mobile în zona respectivă și trimiteți mesaje de alertă sau de informare despre ajutor pe parcurs, sunt câteva dintre îmbunătățirile cu care se încheie proiectul.

Marți 5 The pilot final al proiectului a avut loc în aprilie, care a fost dezvoltat la Rivas la Sediul Național al Protecției Civile și la care au participat diferiți parteneri, atât naționali, cât și internaționali, pe tot parcursul dimineții. Pe parcursul anilor de dezvoltare a cercetării, au mai avut loc cinci piloti principale, în Spania, Italia și Finlanda, și șapte activități suplimentare desfășurate în Franța, Grecia, Japonia, Polonia, Portugalia și Spania. Aceste exerciții servesc la testarea și validarea rezultatelor proiectului în fiecare fază și sunt validate de evaluatori externi și de Uniunea Europeană.

Evenimentul final al Fasterului a simulat un cutremur cu victime, situație care a servit la prezentarea proiectului și a rezultatelor acestuia din perspectiva primilor interventori (suma lucrători sanitari

, pompieri din diverse țări, Poliția Municipală și PESA) să deschidă faza finală de exploatare înainte de încheierea anchetei, programată pentru sfârșitul luna.

„Acest exercițiu ne ajută să vedem instrumentele în acțiune: verificați cum sunt dronele, camerele și toate tehnologia realității augmentate, vehicule autonome sau roboți aerieni sau terestre Dar, mai presus de toate, ne oferă o viziune finală dacă toată această tehnologie reprezintă o îmbunătățire față de primii respondenți și ne permite să identificăm riscurile și să evaluăm dacă cooperarea dintre corpurile de urgență este robustă și rezistentă”, explică Ana Cintora, primul cercetător Faster la SUMMA 19 , un proiect la care participă medici, asistenți și tehnicieni de urgență sanitară. „Evaluarea finală este foarte pozitivă”, adaugă el.

SUMMA 112 este implicat în alte cinci investigații finanțate de UE cu scopul de a îmbunătăți răspunsul la dezastrele internaționale.