4YFN , unul dintre congresele startup-urilor al celui mai important ecosistem mobil și digital din lume, ajunge la a șaptea ediție între 28 februarie și 3 martie. Cu mai mult de 700 expozanți și prezența estimată a mai mult de 20. profesioniști, inclusiv 1. 10 investitori, 4YFN —care s-a născut în paralel Mobile World Congress – își propune să evidențieze inovația și creativitatea tehnologică și reunește sub un singur acoperiș antreprenori, investitori, companii, instituții publice și organizatori de evenimente, cărora le oferă activități personalizate de networking , ateliere de abilități tehnice, discuții, instrumente de conectivitate și programe de inovare pentru promovarea sănătății bune a sectorului tehnologic.

Departamentul de Cultură va fi prezent la spectacolul de la Barcelona prin Institutul Catalan de Cultură Întreprinderi (ICEC) și Dir General Inovation and Digital Culture, cu un stand care, sub marca de internaționalizare Catalan Arts , este disponibil companiilor catalane de cultură digitală pentru a-și promova notorietate internațională

Participarea la 4YFN face parte din strategia Departamentului de Cultură de a stimula creșterea și accelerarea startup-urilor catalane în sectorul cultural, contribuind la poziționarea și proiecția lor internațională și conectându-i cu investitori din întreaga lume. O strategie care îmbină programe de accelerare, consiliere individualizată, precum și suport pentru târguri și evenimente internaționale precum 4YFN.

Printre cele paisprezece companii găzduite în standul 6C1 al Departamentul de Cultură, există studiouri și dezvoltatori de jocuri online și jocuri video; diverse platforme pentru dezvoltarea și recomandarea conținutului audiovizual; startup-uri specializate în transmedia și monetizarea conținutului digital; companii care profită de cele mai noi tehnologii pentru difuzarea muzicii; dezvoltatori de aplicații educaționale și, de asemenea, o platformă care își propune să încurajeze colecția de artă. Lista companiilor este următoarea:

2 Awesome Studio : un studio independent și un editor specializat în portabilitate și dezvoltarea de jocuri de calitate. Antidot : o platformă de jocuri all-in-one pentru studiouri și jucători. Arspect : o piata care ofera o experienta dinamica si personalizata prin inchiriere de arta Aulart : este liderul Platformă EdTech pentru industria muzicală contemporană. Patform Coeli : este un software ca serviciu (SaaS) conceput pentru a documenta, gestiona și publica colecții patrimoniale. Culture Collective : o platformă de conectare a oamenilor, instituțiilor și companiilor din zone non-metropolitane. EDvidence : este un ecosistem de incubație pentru startup-uri EdTech și alte inițiative educaționale care combină cercetarea universitară cu formarea în inovarea în afaceri GameBCN : Programul global de incubație al Barcelonei, care ajută studiourile de jocuri video să-și profesionalizeze producția și să-și maximizeze oportunitățile de afaceri. Furtuna: companie care proiectează și produce noi formate inovatoare și experiențe în cultură și patrimoniu în tr promovarea creativității digitale. Messcellany : companie interdisciplinară specializată în producerea de proiecte care combina noile arte și tehnologii multimedia cu artele spectacolului. myStage : platformă digitală pentru managementul și promovarea sectorului artelor spectacolului și muzicii live care reunește artiști, programatori și public. OffBeat : comunitate globală de iubitori de muzică. Este spațiul în care fanii își pot crea o identitate muzicală care îi definește prin lumile digitale. Unison . : primul operator privat și cu scop lucrativ de gestionare a drepturilor de autor muzicale din Spania și unul dintre cei trei pionieri din Europa. Windowsight : platformă de streaming pentru a afișa arta vizuală la televizor în același timp, care sprijină artiștii și oferă o experiență artistică accesibilă și accesibilă. În zilele târgului, aceste companii vor putea prezenta profesioniștilor prezenți la 4YFN produsele și serviciile lor, reflectând diverse aplicații culturale.de cele mai inovatoare tehnologii și rolul de lider al startup-urilor culturale catalane în domeniile erca, antreprenoriat și cunoaștere. 4YFN le oferă o mare oportunitate de a câștiga vizibilitate și de a stabili conexiuni internaționale cu potențiali parteneri și investitori din întreaga lume, iar standul oferă spații de întâlnire care le permit să exploreze oportunități în cooperare tehnologică și cercetare și dezvoltare în diferite sectoare și pe plan internațional. scara.

Totodată, la același stand, tehnicienii vor prezenta politicile de sprijin și instrumentele financiare ale Departamentului de Cultură pentru companii.creative și vor lucra să acționeze ca o legătură între profesioniștii internaționali și startup-urile catalane . În plus, pentru a oferi o mai largă diseminare a participării sale, un caietul startup-urilor .

În cadrul târgului, joi, 3 martie, un sesiune de pitching care va fi discutată despre noile modele de afaceri în cadrul piața culturală digitală și o conferință care va discuta despre modul în care Catalonia a devenit lider în atragerea de talente și crearea de jocuri video. Sesiunea se va desfășura între 11 salut les 10 30 în prima parte și moderată de consultantul în inovare culturală, Antonella Broglia, vor avea loc prezentări ale companiilor Antidot Aulart, OffBeat, Unison și Windowsight . Aceste companii au obținut un Împrumut participativ digital , ajutorul financiar pe care Departamentul de Cultură prin ICEC l-a lansat în urmă cu șapte ani pentru a ajuta la crearea de startup-uri în domeniul culturii digitale.

După aceasta sesiune de pitching, 700 Asociația dezvoltatorilor și editorilor de jocuri video (Devicat) organizează o masă cu Alexandra Samper Martínez ( Tecnocampus – UPF ), Oscar Sahun ( GameBCN ), Pasqual Batalla ( Socialpoint ) care va discuta despre talentul actual din Catalonia și varietatea mare de formare oferită tinerilor.

4609 Sursa: „Startup-urile” din cultura digitală catalană revin la 4YFN Barcelona