Compania profită de ingredientele și surplusurile din lanț alimentar pentru a dezvolta învelișuri, pachete sau plicuri pentru fructe, cereale sau orez care pot fi ingerate direct sau dizolvate în apă sau lapte Bio2Coat a primit sprijin direct de la 203.000 euro de ACȚIUNE de la Startup Linia de capital, destinată impulsionării creșterii companiilor emergente cu potențial tehnologic ridicat Născut ca o spin-off a UPC , startup-ul Terrassa va deschide o fabrică pilot de producție în Rubí pentru a fabrica primele loturi de produs înainte de vară Startup-ul catalan Bio2Coat (Terrassa, Vallès Occidental) a dezvoltat acoperiri și ambalaje comestibile pentru conservare și ambalare a alimentelor . Fabricat din ingrediente și surplus din lanțul alimentar, cum ar fi legume, fructe, legume sau tuberculi, împreună cu ingrediente minoritare din surse naturale; obține un material sursă biologic pe bază de film care are proprietățile de a conserva alimentele și, în același timp, de a fi comestibil. În acest fel, produsul generat de Bio2Coat permite reducerea risipei alimentare și generarea de deșeuri precum plasticul. Bio2Coat a beneficiat de grantul Startup Capital de la ACCIÓ, agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului de Afaceri și Muncă. Startup-ul a primit 75. 000 euro pentru promovarea tehnologiei sale în faza inițială Startup-ul Egarenca funcționează în două linii principale de produse. Pe de o parte, produce învelișuri pentru fructe și legume care creează o barieră împotriva oxigenului și umezelii pentru a le menține mai mult timp în stare bună și pentru a le îmbunătăți aspectul vizual, oferindu-le o a doua piele complet comestibilă și care nu este apreciabilă din punct de vedere al gustului. sau miros. creează și recipiente precum tăvi, pungi sau plicuri termosigillabile care pot încorpora unele aromă sau aromă în întreg. De exemplu, startup-ul a testat deja pachete de orez care includ un concentrat de roșii care se dizolvă împreună în apă. Sau plicuri cu cereale care incorporeaza un concentrat de cacao pentru a-l dizolva direct in lapte. Pentru co -fondatorul Bio2Coat, José Ignacio Velasco, „ oferim o soluție durabilă care ajută la reducerea prezenței plasticului și care oferă, de asemenea, o soluție gastronomică și valoare nutritivă în același timp cu ambalajul ”. Un produs pe care, adaugă el, „ lucrăm deja pentru a produce primele loturi înainte de vară într-o fabrică pilot din Rubí ”. Cu privire la la comercializarea sa, Velasco subliniază că linia de acoperiri pentru fructe „este destinată distribuitorilor de alimente și plantelor agricole, cu avantajul că este un tratament post-recoltare ”. În ceea ce privește linia de ambalare, ea subliniază modul în care potențialii săi clienți „ marile mărci alimentare ”cu care au stabilit deja primele conversații pentru a căuta înțelegeri comerciale.

Startup-ul este o companie spin-off spin-off a Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) , care combină cercetarea în ingineria alimentară și a materialelor pentru industrie. Pentru Velasco, primirea grantului Startup Capital ” ne-a dat impuls deoarece proiectele bune fără resurse se pot pierde adesea ”. În același timp, este de remarcat faptul că sprijinul de mentorat oferit de acest ajutor ne-a oferit o mulțime de sfaturi și contacte strategice ”.

Format la sfârșitul anului 206 și cu o echipă de șapte persoane, Bio2Coat are deja tehnologia patentată în Spania și cu cereri de brevete în Europa, Statele Unite și Brazilia. Startup-ul se află, de asemenea, în proces de închidere a unei runde de finanțare cu capital inițial care îi va permite să finalizeze procesul de intrare pe piață în următorii doi ani.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat Facebook @acciocat Linkedin ACȚIUNE ACȚIUNE pe Youtube 421561 421561 Sursa: 421561 Startup-ul catalan Bio2Coat creează ambalaje comestibile pentru produse alimentare care evită utilizarea plasticului