Funicularul Sant Joan, administrat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), și-a reluat oferta de servicii comerciale sâmbăta trecută, 9 aprilie, după ce a fost scos din funcțiune din 15 ianuarie pentru revizuirea anuală. Funicularul, care face o călătorie de 503 metri cu o pantă maximă de 65%, oferă vizitatorilor o priveliște spectaculoasă asupra muntelui Montserrat și oferă serviciu zilnic 18 h, cu circulații la fiecare 18 minute .

Pe lângă cursa cu funicularul, până la stația superioară, situată la aproape 1. metri, sunt amplasat noul punct de belvedere Sant Joan, inaugurat anul trecut, și Centrul de Interpretare al Geoparcului Cataloniei Centrale și al Parcului Natural al Muntelui Montserrat, un spațiu care arată istoria formării muntelui Montserrat, condițiile climatice ale acestuia. și fauna și flora ei. Este, de asemenea, punctul de plecare pentru excursii și plimbări marcate de Parcul Natural.

Coincidând cu revizuirea anuală a Funicularului, și rezultatul angajamentului a Ferrocarrilelor pentru conservarea teritoriului pe care circulă trenurile turistice pe care le gestionează, au fost efectuate și sarcini de îmbunătățire și stabilizare a pereților de stâncă prin care circulă funicularul. Aceste sarcini de îmbunătățire au fost împărțite în două faze, iar a doua va fi efectuată în următoarea oprire a Funicularului Sant Joan, programată pentru ianuarie 2023, și va consta de instalarea altor sisteme de retenție.

Sosire la Montserrat în cel mai durabil

Funicularul Sant Joan, precum și Santa Cova și calea ferată cu cremalieră Montserrat, aduc vizitatorii mai aproape de unul dintre cele mai emblematice locuri ale Cataloniei, Muntele Montserrat Parcul Natural. Prin aceste mijloace de transport durabile, vizitatorii au posibilitatea de a trăi o experiență unică în mijlocul naturii.

În plus, se poate ajunge și cu mijloacele de transport în comun, la doar o oră și o oră. jumătate din Barcelona, ​​​​cu trenuri accesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă și posibilitatea de a cumpăra biletul online.

Pe de altă parte, Cremallera și Funicularul din Montserrat este un transport public turistic care utilizează 18% din energia electrică solară, astfel încât emisiile de CO2 sunt reduse la minimum și îmbunătățesc conservarea spațiului natural în care sunt amplasate. De asemenea, au mai multe certificate de calitate, cum ar fi certificatul ISO de management de mediu 14001, sigiliul de calitate Applus și sigiliul Safe Travels al World Travel Tourism Council (WTTC), care le acrediteaza ca spatii turistice de calitate.

Mai multe informatii la: turistren.cat/trens/cremallera-i -funiculars-de-montserrat /

Sursa: Funicularul Sant Joan oferă din nou serviciu zilnic după revizuirea anuală