#Spania – Ministrul Sănătății, José Miñones, a subliniat relevanța pe care o au prevenirea și promovarea obiceiurilor sănătoase de viață în acțiunea desfășurată de Ministerul Sănătății pentru protejarea sănătății cetățenilor.

Așa a explicat-o în cadrul actului „Unde a început totul. Patios deschise-En Plan Bien” care a avut loc joi la CEIP „Las Rehoyas” din Las Palmas de Gran Canaria.

Obiceiurile sănătoase și prevenirea sunt „linia de lucru”, alături de multe altele, care vor concentra activitatea Ministerului Sănătății, a asigurat Miñones, care a transferat tonul pe care această poziție o are în organizațiile internaționale precum Consiliul Uniunea Europeană sau Organizația Mondială a Sănătății.

După cum a amintit ministrul, prevenirea și obiceiurile sănătoase au fost teme centrale atât în ​​cadrul Reuniunii informale a miniștrilor sănătății din UE, care a avut loc recent la Stockholm (Suedia), cât și în discursul directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cea de-a 76-a ediție mondială. Adunarea Sănătății, desfășurată săptămâna aceasta la Geneva, Elveția.

În acest context, Miñones a reamintit și importanța pe care o va avea atenția acordată obezității și excesului de greutate infantilă pe agenda de sănătate a țării noastre în timpul Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, care va începe la 1 iulie.

Ministrul Sănătății a apărat necesitatea promovării în continuare a inițiativelor preventive pentru îmbunătățirea calității vieții tuturor oamenilor de-a lungul vieții și, în special, a celor mai vulnerabile grupuri: populația copiilor și adolescenților și vârstnicii.

De asemenea, a apreciat munca pe care entitățile locale o desfășoară mână în mână cu Rețeaua Spaniolă de Orașe Sănătoase (RECS) a FEMP pentru promovarea sănătății și prevenire, cu programe precum cel destinat creării și reabilitarii medii sănătoase.

Deschide Patios-En Plan BienMinistrul Sănătății a mulțumit pentru implicarea centrelor de învățământ și a municipalităților care s-au alăturat deja inițiativei „Patios Abiertos-En Plan Bien” a Înaltului Comisariat împotriva Sărăciei Copilului și la care participă Ministerul Sănătății, prin intermediul Fundației CSAI.

Un plan care, după cum a reamintit José Miñones, promovează medii sănătoase pentru băieții și fetele cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani și familiile acestora, cu programe de promovare a sănătății și stiluri de viață sănătoase, care sunt dezvoltate în locurile de joacă și alte facilități educaționale și socio-sociale. centre de învățământ în timpul orelor non-școlare.

După cum a explicat ministrul, obiectivul este de a ajunge la cifra de 40 de școli atașate programului și un total de 8.000 de băieți și fete pe întreg teritoriul.

De asemenea, „Patio Abiertos-En Plan Bien”, al cărui obiectiv este reducerea cu 25% a obezității infantile în următorul deceniu, face parte din Planul Strategic Național de Reducere a Obezității Infantile, o problemă de sănătate a cărei prevalență continuă să crească și care este legat de numeroase probleme de sănătate atât în ​​copilărie cât și la vârsta adultă.

De altfel, obezitatea infantilă afectează 4 din 10 școlari spanioli, o rată care se dublează în cazul gospodăriilor cu venituri mai mici.

La act au mai participat, printre alte personalități, delegatul Guvernului în Insulele Canare, Anselmo Pestana; subdelegatul Guvernului, Teresa Mayans; ministrul adjunct al Educației al Guvernului Insulelor Canare, María Dolores Rodríguez; directorul Fundației CSAI, Óscar Díaz; directorul de proiect al Programului Nereu, Naila Martínez; și directorul CEIP „Las Rehoyas” din Las Palmas de Gran Canaria, Concepción Santana.

Ministrul Sănătății, José Miñones, participă la evenimentul „Unde a început totul – Patios Abiertos En Plan Bien”, la CEIP Las Rehoyas, din Las Palmas de Gran Canaria.

Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones subliniază importanța prevenției și a obiceiurilor sănătoase în acțiunea Ministerului Sănătății