Datorită efectului terapeutic al muzicii, pentru umanizarea asistenței medicale

Spitalul Universitar del Henares a organizat un concert pentru pacienții din Centrul de zi și din Unitatea de spitalizare psihiatrică. Timp de puțin peste o oră, duo-ul GuitarCello a interpretat mari clasice ale muzicii rock și pop internaționale doar cu o chitară și un violoncel, un pariu riscant dar care reușește să ajungă la suflet.

Inițiativa a fost promovată de Unitatea de Management Clinic de Psihiatrie și Sănătate Mintală a acestui centru public sănătatea Coslada, împreună cu Comisia de Umanizare a spitalului.

Ideea de a aduce acest duo la spital A apărut de la psihologul clinician al Centrului de Sănătate Mintală al Spitalului Universitario del Henares, Dr. Pino Espegel. Obiectivul a fost acela de a face un concert destinat bolnavilor de sănătate mintală, pentru a încerca să spargă stigmatizarea pe care o au. Prin aceasta, nu numai că obțin beneficii cunoscute în cadrul terapiei prin muzică, ci și împărtășesc experiențe unul cu celălalt.

Dr. Javier Correas, șeful serviciului de psihiatrie de la Spitalul del Henares, explică ce se întâmplă în creier când ascultăm muzică care ne face plăcere: „Când suntem expuși unui stimul plăcut precum muzica, în creier se produce o descărcare de dopamină care va avea multe efecte benefice asupra corpului nostru. Aceasta este ceea ce încercăm să realizăm pentru pacienții noștri.”