Comunitatea Madrid a finalizat lucrările de reformare a rețelei de canalizare din jurul Plaza de la Constitución și Paseo de la Estación din Ciempozuelos, cu scopul de a rezolva problemele de acumulare. de apă şi mirosuri neplăcute cauzate de circulaţia acesteia prin subsol. Această acțiune a fost realizată de Entitatea Publică Canal de Isabel II cu un buget de 2 milioane de euro din Programul Regional de Investiții (PIR).

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a vizitat astăzi municipalitatea pentru a afla despre unicitatea acestor lucrări, deoarece „ape uzate circulau printr-o rețea de mine care aproviziona orașul din 8. secolului până în anii 60 ai secolului al XX-lea și care au provocat complicații importante din punct de vedere hidraulic, sanitar și structural”, a explicat Ministru.

Din acest motiv, Canalul Isabel II a fost nevoit să efectueze un studiu pe fiecare tronson pentru a întreprinde această acțiune, respectând întotdeauna curiosul moștenire subterană a orașului.

Guvernul regional, prin planurile PRISMA și PIR, a investit 5,7 milioane de euro în îmbunătățirea sanului. Sistemul de canalizare și canalizare Ciempozuelos. Concret, din 2019, au fost realizate patru acțiuni care au presupus renovarea a patru kilometri de rețea, întreprinzând și înlocuirea colectoarelor, îngroparea a mai mult de 800 metri de linii de serviciu aerian, sau asfaltarea și reabilitarea mai multor străzi.

„Din Comunitatea Madrid avem un angajament ferm față de locuitorii acestei municipalități din regiunea Las Vegas. Din acest motiv, această localitate are o dotare de peste 5 milioane de euro în noul Program 2022-2026, cu scopul de a continua să ofere locuitorilor cea mai bună infrastructură și servicii”, a subliniat Izquierdo.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reformează rețeaua de canalizare a Plaza de la Constitución și a Paseo de la Estación din Ciempozuelos2026