#Madrid –

DIRECTĂ CĂTRE LUCRĂTORII ȘI UTILIZATORUL CENTRULUI DE SĂNĂTATE

Spitalul Universitar Getafe, un centru public din Comunitatea Madrid, va organiza joia viitoare, 19 octombrie, cel de-al 24-lea Maraton de Donare de Sânge, sub motto-ul „Madrid donează sânge”, cu scopul de a colecta donații de la utilizatori și profesioniști. Cetăţenii zonei de influenţă a Spitalului şi lucrătorii acestuia se pot adresa la Banca de Sânge a centrului, la parter, care va fi deschisă între orele 8:30-21:00 pentru a facilita donarea.

Donatorii care participă la Maraton vor participa la tombola pentru două coșuri de Crăciun, bilete de teatru și cadouri oficiale de la Getafe CF, datorită colaborării cu El Corte Inglés, Consiliul Municipal Getafe și Getafe CF.

Creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor

Spitalul Universitar din Getafe și Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid își amintesc nevoia regulată de donare de sânge pentru a garanta disponibilitatea acestuia pentru tratamentul pacienților.

Maratoanele de donare de sânge își propun să conștientizeze cetățenii că donarea de sânge este necesară pentru a garanta disponibilitatea acestuia oricând și oriunde este necesar și că sângele sigur salvează vieți, datorită generozității și altruismului cetățeanului.

Cerințele pentru a dona sânge sunt să aibă vârsta peste 18 și sub 65 de ani, să cântărească mai mult de 50 de kilograme, să nu sufere sau să fi suferit boli transmisibile prin sânge, să treacă un scurt examen medical (măsurarea tensiunii arteriale, determinarea nivelului hemoglobinei și chestionar cu sănătatea). întrebări) și nu post.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Getafe va organiza pe 19 octombrie un „maraton” de donare de sânge