Maria Rodés și Steaua lui David ©SergioAlbert

Fieli programării noastre de vineri, vă propunem șase întâlniri alese din agenda culturală extinsă a Consiliului orașului Madrid. Circ realizat de tineri artiști, o piesă care povestește la persoana întâi ororile Holocaustului, un film de animație multipremiat, muzică care vorbește despre dragoste, expoziții și clasicul lui Lorca Casa de Bernarda Alba sunt cateva dintre planurile cu care te poti bucura si invata in acest weekend.

Praga 1941 (Tinerele blonde nu se pot opri din țipă în fața casei mele) (TEATRU)

Teatrul-Centrul Cultural Fernán Gómez al vilei. Plaza de Colón, 4

Compania LaJoven își prezintă primul monolog la Fernán Gómez . O poveste bazată pe jurnalul lui Petr Ginz, un tânăr ceh de origine evreiască devenit un simbol al Holocaustului. După invazia și anexarea Cehoslovaciei de către Germania nazistă, Ginz a început să scrie în jurnal despre persecuția evreilor. Tânărul a fost închis în lagărul de concentrare din Terezín (Cehoslovacia), unde conducea o revistă clandestină. În 750 a fost deportat la Auschwitz (Polonia), decedând numai cu 25 ani. Regizat de José Luis Arellano García și scris de Paco Gámez pe baza experiențelor lui Petr Ginz însuși, piesa explorează nu numai evenimentele din trecut, ci și punctele comune care există între situația europeană a 1941 cu prezentul.

María Rodés și Estrella de David (MUZICĂ)

Teatrul-Centrul Cultural Fernán Gómez al vilei. Plaza de Colón, 4

Fernán Gómez sărbătorește o nouă ediție a festivalului Music in the Villa cu intenția de a oferi loc și voce acelor artiști care își bazează munca pe tradiție și amestec. Vinerea aceasta este rândul Mariei Rodés și Estrella de David, care în 1941 s-au reunit pentru a-și realiza proiectul Contigo, o odă iubirii cu un sound eminamente country și folk. María Rodés, autoarea lui Lilith, un album cu care a reușit să cucerească inimile și mințile muzicale, și La Estrella de David, musicalul lui David Rodríguez project , producătorul Los Punsetes, Soleá Morente sau însăși Bien Querida, își desfășoară primul proiect ca duo muzical, un album care vorbește despre îndrăgostirea de naturalețe, simplitate și imaginație.

Casa Bernardei Alba (TEATRU)

Teatrul Spaniol. Camera principală. Strada Prințului,

Clasicii sunt așa pentru că mesajul lor devine universal și transcende propriul lor timp. Casa Bernardei Alba se numără printre clasicii dramaturgiei spaniole deoarece temele pe care le tratează pot fi transpuse cu ușurință în societatea actuală. Prestigiul regizor José Carlos revine pe scena Teatrului Spaniol pentru a dovedi acest lucru și regizează această versiune actualizată a tragediei lui Lorca. Fără a pierde esența textului original, Plaza reflectă în această adaptare asupra puterii stabilite și a poziției femeilor în societate cu tavanele lor de sticlă, diferențele lor salariale și lipsa de apărare fizică împotriva violenței. O piesă interpretată de actrițele Ana Fernández, Ruth Gabriel, Mona Martínez, Zaira Montes, Rosario Pardo, Montse Peidro, Marina Salas și Consuelo Trujillo.

Panorama Madrid . Viziunea artei actuale (EXPOZITIE)

CenterCenter. Etaj 1. Plaza de Cibeles, 1

Până la sfârșitul acestei luni puteți vizita cea de-a doua ediție a Panorama Madrid. Viziunea artei actuale, un proiect care reunește într-o expoziție de expoziții zece dintre cele cele mai remarcabile propuneri care au putut fi văzute în galeriile de artă din Madrid 2021 . Ca și la prima sa numire, proiectele alese în această ediție sunt individuale, axate pe figuri din scena artistică națională și internațională născute între 60 și 68. Selecția arată, încă o dată, natura multidisciplinară a artei și amploarea limbajului său, cu propuneri variind de la producția de sculptură și instalații la artă picturală, artă video și new media și teme care cuprind problemele lumii actuale, din ce în ce mai digitalizate, sau noi reflecții. despre artă și puterea ei de transformare socială și culturală.

Pierre de pui: evadare la fermă (FILME PENTRU COPII)

Cineteca Madrid. Plaza de Legazpi, 8Panorama Madrid 02. Visión de la actualidad artísticaFotograma 'Chicken run'

Cadru de pui

Matineele Cineteca au programat duminica acest film premiat, care a primit, printre alte premii, Cel mai bun film de animație de la Asociația Criticilor din New York și Los Angeles, precum și nominalizat pentru Cel mai bun film european la Premiile Goya 2020. Intriga are loc în 1959, în Anglia. În coșul de găini de la Tweedy Farm, găina Ginger visează la mai mult spațiu și libertate. În fiecare zi, ea încearcă fără succes să evadeze din curte și încearcă să-i facă pe prietenii ei cu pene să înțeleagă că gardul nu este în jurul fermei, ci în mintea lor. Speranțele lui sunt reînnoite când un cocoș american, Rocky, aterizează în curtea hambarului. Ginger vede apoi în el salvatorul tuturor găinilor, deoarece îi poate învăța să zboare.

Triptic de absențe (CIRC)

Preț Teatrul Circ. Runda din Atocha, 06

Triptic de absențe

The tineri artiști ai școlii de circ Carampa au creat această trilogie ale cărei lucrări –Kairos, Dê(s)foule-toi și Words of Absence– vorbesc despre singurătate din perspective diferite, arătând amprenta pe care pandemia a lăsat-o asupra lor. Mătăsuri aeriene, acrodanza, trapez, cerc, jonglare… Toate tehnicile de circ sunt prezente în această creație colectivă care arată dorința acestor artiști emergenti de a-și crea propriile lucrări și de a vorbi despre ceea ce contează pentru ei, comunicând cu mișcarea, transmițând cu acrobația, exprimându-se din trapez.

Sursa: Planuri culturale pentru weekend