#Madrid –

La a XVI-a Conferință de Cercetare în Nursing

Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón a sărbătorit ediția a XVI-a a Conferinței privind activitatea științifică a nursingului. Un forum de cunoștințe de nursing complet consolidat, care a constat din 4 tabele pentru a aborda diferite subiecte, precum și o conferință inaugurală. Cu această ocazie, conferința a reprezentat și cadrul pentru acordarea desemnării Fundației Alcorcón, care a fost reînnoită ca Centru dedicat excelenței în îngrijire (BPSO pentru acronimul său în engleză).

Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón a organizat a XVI-a Conferință privind activitatea științifică a nursing-ului, un forum care servește drept loc de întâlnire pentru profesioniștii din domeniul asistenței medicale pentru a promova și a face publice activitatea științifică desfășurată în spital pe parcursul anului 2022.

De asemenea, Conferința, consolidată pe deplin după 16 ediții dezvoltate, este un instrument de diseminare și încorporare a rezultatelor cercetării în aplicarea îngrijirii zilnice a îngrijirilor, dezbaterii opiniilor și, în general, împărtășirii experiențelor în acest domeniu. Cu această ocazie, evenimentul a fost și scena ceremoniei de premiere pentru redesemnarea Spitalului Universitar Fundación Alcorcón ca Centru dedicat excelenței în îngrijire (BPSO).

Directorul general al Fundației Alcorcón, dr. Modoaldo Garrido, directorul de Operațiuni și Nursing al spitalului, Anabel Díaz Cuasante, și Alba Vilches, de pe lângă Managementul Nursing-ului SERMAS, au inaugurat ziua, care a avut sute de participanți.

Ulterior, dr. Mª del Pilar Serrano, coordonatorul Masterului UAM în Cercetare și Asistență Asistentă în Populațiile Vulnerabile, a susținut o prelegere cu tema „Cercetarea în Nursing și Integritatea Științifică”.

Ceremonia de premiere pentru reînnoirea desemnării ca Centru dedicat excelenței în îngrijire (BPSO) a inclus intervenția Laurei Albornos, tehnician de specialitate de la Institutul de Sănătate Carlos III și membru al grupului metodologic al programului BPSO Spania.

Restul zilei a fost structurat în 4 mese pentru a trata diferite aspecte ale activității de nursing. Primul tabel, „Lucrări de cercetare premiate în congrese în 2022”, moderat de Eva Mª Aranda, supervizorul Spitalului de zi medico-chirurgical, a inclus abordarea lucrărilor privind mucozitele bucale la pacienții oncohematologici, de Ana María Espuela, asistent medical din spitalizare; 10 ani de experiență în terapia electroconvulsivă, de către Raquel Lindo, asistent medical rezident în Sănătate Mintală; model de coordonare a îngrijirilor între spital și casele de bătrâni, de Pilar Delgado, supervizor Continuitate Îngrijire și Geriatrie; și preocuparea pentru contagiune și angoasă la asistentele din Secția de Terapie Intensivă în timpul pandemiei de Covid-19, de către Fernanda Gil, asistentă în Unitatea de Terapie Intensivă.

Cel de-al doilea tabel s-a concentrat pe „De la cercetare la traducerea în practica medicală”, moderat de Elena Botillo, supervizorul Centrului de Predare, Formare și Simulare IDEhA. Sergio Franco, asistent medical la Centrul de Sănătate Mintală, a abordat situația Centrului de Sănătate Mintală Alcorcón privind utilizarea antipsihoticelor injectabile cu eliberare prelungită; Carmen Costache, asistent medical de spitalizare, a discutat despre rolul asistentei medicale în Consultația de preabilitare chirurgicală; Aroa Vadillo, asistent medical de spitalizare, a prezentat lucrarea privind metodologia nursingului în Fișa clinică electronică; iar Sara Esquinas, asistenta de spitalizare, s-a apropiat de domiciliul clinic Mergând împreună spre recuperare.

Al treilea bloc a fost dezvoltat sub titlul „Viitorul Nursingului, o realitate”, moderat de Cristina Montalvo, supervizor Bloc Chirurgical și Diagnostic Imagistic. Jennifer Morán, de la Universitatea Francisco de Vitoria, a prezentat Proiectul de educație pentru sănătate pentru a însoți și monitoriza dezvoltarea corespunzătoare a adolescenței; și María Sánchez Fernández, de la Universitatea Rey Juan Carlos, au prezentat Proiectul de educație pentru sănătate pentru prevenirea violenței sexuale la femeile cu dizabilități intelectuale.

În cele din urmă, în cel de-al patrulea tabel, „TFM”, moderat de David Guadarrama, asistent medical pentru cercetare, inovare și dezvoltare, și Elena Pérez Gallo, asistent medical de obstetrică, au discutat rezultatele într-o cohortă prospectivă privind predictorii abandonului precoce al alăptării exclusive.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón își reînnoiește desemnarea ca Centru dedicat excelenței în îngrijire