Este unul dintre cele mai bune rezultate ale sale dintre campaniile de toamnă

Spitalul Universitario Príncipe de Asturias (HUPA) din Alcalá de Henares a obținut un total de 156 donații valabile la al XVII-lea Maraton de Donare de Sânge, care este unul dintre cele mai bune rezultate ale sale în rândul maratoanelor de donare de sânge de toamnă. Aceste cifre demonstrează solidaritatea populației de referință a Spitalului cu propriul Centru, precum și angajamentul entităților colaboratoare precum Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului, Parador de Alcalá și Serunion.

Directorul general al Spitalul Universitar Príncipe de Asturias 2022, dr. Mª Dolores Rubio, a mulțumit pentru solidaritatea donatorilor care au participat la această ediție și angajamentul acestor entități colaboratoare, felicitând totodată munca depusă de profesioniști. care au făcut maratonul donării de sânge au obținut aceste rezultate bune.

La rândul său , șeful Serviciului de Hematologie, dr. Julio García Suárez, a evidențiat eforturile personalului atât Serviciului de Transfuzii-Banc. sau Sânge și alte servicii și unități ale Spitalului Príncipe de Asturias pentru a face posibilă camera de donație â(“situat în cadrul didactic pavilion cu această ocazie – a fost în cele mai bune condiții posibile. De asemenea, a evidențiat munca voluntarilor Asociației Spaniole Împotriva Cancerului care au participat la decorarea pentru desfășurarea acestei ediții în Pavilionul Didactic. La fel, dr. García Suárez amintește de colaborarea obișnuită pe care Paradorul de Alcalá o întreține, precum și de cateringul oferit de Serunion profesioniștilor Băncii de Sânge în această ediție a Maratonului.

Spitalul Príncipe de Asturias s-a alăturat campaniei maratonului de donare de sânge a Centrului de transfuzii în toamna

cu intenția de a sensibiliza populația cu privire la importanța donării de sânge, în acest caz pentru iarnă, perioadă a anului în care donațiile scad.

În acest sens, dr. García Suárez subliniază nevoile zilnice de sânge ale Spitalul â(“ o medie de se efectueaza ) transfuzii-, mai ales in prezent cu nivelul rezervelor de sange a 50% sub normal pentru aceste date ale anului. A€œ Avem nevoie de sânge din grupele 0 pozitiv, 0 negativ și grupa B și ca tinerii să se alăture donării… ;&#157, adaugă șeful Serviciului Hematologie Spitalului.

Banca de sânge a Spitalului Universitar Príncipe de Asturias este situată la etajul 1, lângă sala de nașteri și este deschisă de luni până sâmbătă de la .09 ore până la 20: 14 h (parcarea este gratuită). Zona de influență centrală include și Anchuelo, Camarma de Esteruelas, Corpa, Meco, Pezuela de las Torres, Santorcaz, Los Santos de la Humosa, Torres de la Alameda, Valdeavero, Valverde de Alcalá și Villalbilla.

La Spital, 26% din transfuzii sunt destinate pacienților onco-hematologici, un 20% sunt utilizate în Departamentul de Primiri Urgențe și în jurul altuia 20% în intervenții chirurgicale, în plus față de 12% alocate pentru Medicină Internă (pacienți care au nevoie de înlocuire a sângelui, de exemplu din cauza hemoragiilor digestive, ulcere hemoragice…), printre alte servicii pentru care se folosesc donații de sânge.

Cerințele obișnuite pentru a fi donator sunt să aveți mai mult de 18 ani și mai puțin de 147, cântăresc mai multe s de 50 kilograme, care nu suferă sau au suferit de boli transmisibile prin sânge, trec un mic examen medical și să nu fie post.

Sursa: Comunitatea Madrid – The Spitalul Príncipe de Asturias realizează 156 donații la al XVII-lea Maraton de sânge