#Madrid –

PROFESIONISTII ȘI PACIENȚII AU STABILIT SINERGII

Spitalul Universitario de la Princesa, un centru public din Comunitatea Madrid, a co-organizat „VIII-a Conferință NETs. Calitatea vieții noastre, o valoare în creștere”, împreună cu Asociația Spaniolă a Tumorilor Neuroendocrine (NET-Spania). Specialiștii în domeniu și pacienții cu acest tip de cancer s-au întâlnit cu scopul de a actualiza cunoștințele și de a facilita analiza și reflecția pentru a da vizibilitate acestei patologii cu incidență redusă.

Întâlnirea, organizată pe 7 noiembrie împreună cu Serviciul de Chirurgie Generală și Sistem Digestiv al Spitalului La Princesa, a avut avizul științific al Grupului Spaniol de Tumori Neuroendocrine și Endocrine (GETNE), Asociației Spaniole a Chirurgilor (AEC) și cu sprijin instituțional din partea Asociației de Oncologie Medicală (SEOM).

Pe parcursul zilei au fost abordate diferite subiecte legate de pacient, precum impactul diagnosticului unei tumori neuroendocrine, tratamente asupra stării nutriționale a pacientului, evaluarea impactului exercițiului fizic și sarcopenia (pierderea de masă, forță și funcție). a mușchilor) sau ceea ce trebuie să știe pacientul înainte de operație.

A avut loc și o masă rotundă la care profesioniști din diferite spitale și specialități și-au împărtășit experiența în diagnosticarea și tratamentul acestui tip de patologie. Pacienții au participat la eveniment și prin spațiul „Pacientul are cuvântul”, unde au putut să transmită profesioniștilor experiențele și preocupările legate de această boală.

De asemenea, a fost prezentat proiectul câștigător al bursei NET-Spania – GETNE 2022 și a fost acordată bursa de cercetare cu același nume.

Întâlnirea a fost inaugurată de Elena Martín Pérez, șefa Serviciului Chirurgie Generală și Aparatul Digestiv al Spitalului Universitar La Princesa; Blanca Guarás, președintele Asociației Spaniole de Tumori Neuroendocrine (NET-Spania) și Gloria Mª Torralbo, director medical adjunct al Spitalului La Princesa.

Prima asociere din Spania pentru pacienții cu cancer neuroendocrin

Asociația Pacienților cu Tumori Neuroendocrine din Spania (NET-Spain) este prima asociație spaniolă non-profit creată de un grup de pacienți cu acest tip de cancer în 2016, cu scopul de a apăra interesele pacienților, de a-și uni forțele și de a oferi vizibilitatea acestei patologii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul La Princesa găzduiește a VIII-a Conferință NETs despre tumorile neuroendocrine