#Madrid –

A fost elaborat în cadrul acțiunilor preventive ale Planului de Urgență

Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón, un centru public din Comunitatea Madrid, a efectuat, în colaborare cu Departamentul de Pompieri local, Protecția Civilă și Poliția Municipală, un exercițiu de urgență. Acest exercițiu, care face parte din Planul de Urgență al spitalului, a simulat un accident la un tablou electric, care a dus la un incendiu și a afectat doi muncitori, care au simulat electrocutarea, respectiv inhalarea de fum. Au participat și profesioniști în întreținerea și securitatea spitalelor, precum și profesioniștii din domeniul sănătății de urgență. Acest centru de sănătate, cu aproximativ 150.000 de metri pătrați construiti pe diferite niveluri, dispune de facilități complexe de energie, apă, deșeuri etc., ceea ce face ca formarea în domeniul prevenirii situațiilor de urgență și dezastrelor să fie esențială pentru protejarea utilizatorilor și a profesioniștilor.

El Spitalul Universitar al Fundației Alcorcón a efectuat, în colaborare cu Pompierii, Protecția Civilă și Poliția Municipală a Primăriei Alcorcón, un accident simulat cu răni și avarii la instalații. Obiectivul acestui exercițiu, care face parte din Planul de Urgență al spitalului, este testarea protocoalelor și dispozitivele de reacție pentru urgențe interne, instruirea și detectarea posibilelor zone de îmbunătățire.

Exercițiul a simulat o fulgerare într-un tablou electric, care a afectat un profesionist de întreținere a spitalului, care a rămas „inconștient” și care a dus la un incendiu, care a făcut ca o a doua persoană să fie „afectată” de inhalarea de fum. A fost simulată și alerta de către un alt profesionist, care a declanșat apelul de urgență și crearea comitetului de criză.

Apelul din spital este răspuns cu intervenția Pompierilor Alcorcón, cu sprijinul Protecției Civile și Poliției Municipale, pentru stingerea incendiului și evacuarea „răniților”, care sunt transferați pentru asistență la camera de urgență a spitalului propriu-zis. la celălalt capăt al centrului spitalicesc.

Se efectuează periodic exerciții de acest tip în spital, în colaborare cu alte organizații, pentru a pregăti constant protocoale și dispozitive în caz de urgențe și catastrofe.

Spitalul Fundației Alcorcón are în total aproximativ 150.000 de metri pătrați construiți pe 5 nivele, care rămân în funcțiune permanent. Aceste dimensiuni, împreună cu instalațiile complexe de energie, apă, deșeuri etc., o fac să semene sub anumite aspecte cu o instalație industrială, motiv pentru care măsurile de întărire a siguranței precum acest burghiu sunt esențiale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Fundației Alcorcón efectuează un exercițiu de urgență cu pompierii din municipiu pentru a consolida măsurile de siguranță împotriva accidentelor