#Madrid –

Progresele continuă în strategia de maternitate și alăptare

Spitalul Universitar din Móstoles a reușit să avanseze în Inițiativa de Umanizare a Asistenței la Naștere și Alăptare (IHAN), ajungând la Faza 3 D, fiind astfel pe cale să finalizeze procesul început în 2015 și în care s-au înregistrat progrese de atunci fara oprire. Această realizare, condusă de echipa de moașe din acest spital public din Madrid și susținută de Departamentul de Asistență Medicală, este o valoare fundamentală pentru Serviciul de Obstetrică și Ginecologie, iar în ea este implicat în mod direct sau indirect întregul centru. În ultimii șapte ani, toate protocoalele și procedurile clinice pentru obstetrică și alăptare au fost revizuite, toate informațiile furnizate gravidelor au fost finalizate, tot personalul a fost instruit și s-a întărit coordonarea cu Asistența Primară pentru a garanta cea mai eficientă monitorizare. a femeii însărcinate și a bebelușului. La Spitalul Universitar din Móstoles s-au construit și noi săli de naștere în acest moment, s-au creat o clinică de lactație și au fost create grupuri de mame care alăptează. Directorul de Nursing, Manuela Mateos, a strâns vinerea trecută diploma de atestare care atestă că spitalul a trecut de Faza a III-a a IHAN.

Inițiativa pentru Umanizarea Asistenței la Naștere și Alăptare (IHAN) este promovată de OMS și UNICEF și își propune să încurajeze spitalele, serviciile de sănătate și în special maternitățile să adopte practici care să protejeze, să promoveze și să susțină alăptarea exclusivă încă de la naștere.

Această acreditare internațională are patru faze în care progresul se realizează treptat, inclusiv instruirea personalului spitalului în primirea, tratamentul și tratamentul care trebuie asigurat mamei și sugarului, care sunt alte scopuri fundamentale ale BFHI. Personalul medical din diferite discipline, profesioniști ai asistentei medicale, infirmiere etc., au primit pregătire specifică care permite monitorizarea aceleiași strategii din toate zonele spitalului. Implementarea principiilor BFHI a fost importantă în revizuirea conceptelor tradiționale și în promovarea sănătății și bunăstării materne și a copilăriei timpurii prin protejarea, promovarea și sprijinirea alăptării și încurajarea umanizării și calității practicilor clinice legate de îngrijirea travaliului, nașterii și puerperiului. .

Succesul în fiecare dintre cele patru faze este obținut în urma unei evaluări amănunțite de către BFHI în care se verifică conformitatea cu mulți parametri și indicatori diferiți. Concret, în Faza a III-a D, se evaluează dacă unele dintre principiile BFHI sunt îndeplinite, verificând dacă în mai mult de 65% din cazuri se respectă alăptarea, evaluând anumite aspecte. (De exemplu, următoarele: Procentul mamelor care raportează că zăvorul a fost facilitat în prima oră de viață a nou-născutului este egal sau mai mare de 65%. Procentul mamelor care raportează că au primit ajutor pentru a pune sânul. nou-născutul în primele 6 ore după naștere este egal sau mai mare de 65%.Procentul mamelor care raportează că au fost învățate cum să exprime manual laptele este egal sau mai mare de 65%.Procentul mamelor care raportează că au au primit îndrumări privind controalele la externare la centrul de sănătate și/sau în consultația postnatală de lactație este egal sau mai mare de 65% Procentul mamelor care raportează că au fost informate la externare despre existența unor grupuri de sprijin este egal sau mai mare decât 65%.

Vinerea trecută la Ministerul Sănătății au fost predate diplomele de recunoaștere care arată progresul în proces și a venit să le ridice directorul de nursing. Manuela Mateos, moașa și actuala supraveghetoare de sală de naștere, Eva Armenteros, fosta supraveghetoare de nou-născuți, Silvia Ortiz și actuala profesoară SAF, Mirian Gazulla, care a fost până de curând supraveghetoare de sală de naștere.

Întreaga îngrijire a maternității se completează și cu un consult de alăptare, grupuri de mame care alăptează, asistență care se adaugă asistenței medicale de calitate, întărită de unitatea de nou-născuți și de terapie intensivă neonatală.

Nașterea la Spitalul Universitraroia de Móstoles

Confort și intimitateasigurate de cele patru camere de travaliu/nasteri fac din acest spatiu un loc primitor si clinic foarte sigur pentru mama si nou nascut. Sălile de travaliu/nașteri le permit femeilor să experimenteze nașterea ca un proces fiziologic, vital pentru familie, într-un mediu primitor. În domeniul maternității, medicii, moașele, asistentele și anestezistii lucrează pentru a oferi îngrijiri individualizate bazate pe părere și, de asemenea, pe nevoile clinice ale fiecărei femei în fiecare moment al nașterii.

Pentru a facilita progresia nașterii, mișcarea femeii și atenuarea durerii, pacientele au la dispoziție bretele, bilele obstetricale, duș fără bariere arhitecturale și monitorizare fetală cu telemetrie.

Cele patru camere de dilatare sunt dotate cucaparate de nastere multipozitii pentru a adopta pozitia de nastere dorita (suport plantar, patruped, ulna lateral, scaun de nastere…). Aceste alternative pot fi completate cu anestezie farmacologică, cum ar fi protoxid de azot, anestezie epidurală și/saumers pe josepidurala.

În plus, la Spitalul Universitat de Móstoles există o Unitate de Neonatologie atestată cu a nivelul IIIA îngrijirea nou-născuților (nou-născuți peste 28 de săptămâni de gestație și 1.000 gr.) este alcătuită dintr-o echipă multidisciplinară și are o experiență de peste 35 de ani.

Pediatrii specializați în neonatologie și medicii pediatri din diferite specialități (cardiologie, neurologie, hematologie…) personalul de asistență medicală, de specialitate pediatrie, și tehnicieni auxiliari de asistență medicală, își adaugă experiența la actualizarea continuă în îngrijirea neonatală.

Toate informațiile despre Obstetrică și Ginecologie pot fi găsite la următorul linkObstetrica si Ginecologie | Spitalul Universitar din Móstoles (comunity.madrid)

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de Móstoles obține acreditarea de Faza 3 în IHAN/UNICEF, pentru atenția acordată femeilor însărcinate și nou-născuților