#Madrid –

OMAGE FOTOGRAFIC PACIENTLOR, CARDIOLOGILOR SI CHIRURGHILOR CARDIACI

Spitalul Universitar 12 de Octubre participă la expoziția itinerantă „Drumul Eroilor” pentru a da vizibilitate pacientului cu valve cardiace, una dintre cele mai necunoscute patologii ale bolilor cardiovasculare. Această inițiativă a Asociației Spaniole a Purtătorilor de Valve Inimii, Anticoagulantelor și Adulților cu Boli Inimii Congenitale (AEPOVAC) face parte din Săptămâna Internațională de Conștientizare a Bolilor Valvelor 2023 și aduce, de asemenea, un omagiu profesioniștilor în cardiologie și chirurgie cardiacă care diagnosticează, tratează și efectuează următoarele: -up de acest tip de pacienti.

Spitalul 12 de Octubre este unul dintre cele patru spitale publice din comunitatea din Madrid că, împreună cu Printesa, Clinica San Carlos și Ramon Cajal, găzduiește această expoziție de panouri cu mărturii și fotografii ale pacienților cu boli valvulare și profesioniștilor. Traseul Eroilor va rămâne în holul Centrului de Activități Ambulatorii în zilele de 13 și 14 septembrie.

Doctorii Jorge Solís și Fernando Sarnago, cardiolog și respectiv hemodinamist din 12 octombrie, definesc boala valvulară ca fiind o boală care afectează una sau mai multe valve ale inimii, deoarece acestea nu se deschid sau nu se închid corect și împiedică buna funcționare a inimii. Activități precum această expoziție cred că servesc pentru a ajuta oamenii să învețe mai detaliat cum este să trăiești cu această afecțiune cardiacă, cu ce obstacole se confruntă cei care suferă de ea și provocarea pe care o reprezintă pentru specialiști de a îmbunătăți testele de diagnostic, tratamentele și managementul patologiei.cardiacă.

UNITATEA PIONIERĂ ÎN SPANIA

Serviciul de Cardiologie al Spitalul 12 octombrie În 2017, a fost lansată prima unitate de boală valvulară din Spania, în care au fost tratați peste 4.000 de pacienți. Este format din cardiologi clinicieni, cardiologi specializați în imagistică cardiacă și intervenționism, o asistentă medicală de practică avansată și lucrează în mod multidisciplinar cu Unitatea de insuficiență cardiacă si Serviciul de Chirurgie Cardiaca.

Unitatea efectuează aproximativ 250 de intervenții minim invazive pe an, inclusiv înlocuirea percutanată a valvei aortice (TAVI) sau repararea percutanată a valvei mitrale și tricuspide. Profilul pacientului care vine la consultatie are varsta de peste 75 de ani, prin urmare, se asigura o atentie personalizata cu acces la analizele strict necesare in functie de varsta.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre participă la expoziția „Drumul Eroilor” pentru a face vizibilă boala valvulară