EFE

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, participă la Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene care se desfășoară la Paris, sub președinția franceză a UE, și unde , în primul său discurs, a reflectat angajamentul Spaniei față de decarbonizarea transportului rutier.

Raquel Sánchez, în timpul acestei prime dezbateri care s-a învârtit în jurul instalării stațiilor de încărcare electrică și a implementării treptate a hidrogenului în sectorul transporturilor, a evidențiat că trei linii de acțiune sunt cheie, care trec prin:

Finanțare adecvată. Consolidați încrederea utilizatorilor. Luați în considerare specificul fiecărui mijloc de transport. Ministrul a apreciat oportunitatea disponibilă astăzi de a accelera acest întreg proces, folosind finanțarea oferită de Mecanismul de Recuperare și Reziliență și prin care Spania va aloca 6. milioane euro, prin Recuperare, Transformare și Plan de reziliență, pentru a realiza o mobilitate sigură, durabilă și conectată, cu măsuri de promovare a implementării infrastructurii de reîncărcare și promovarea utilizării vehiculelor electrice.

. Consolidați încrederea utilizatorilorRaquel Sánchez, în prezentarea sa, și-a arătat omologii că, pe lângă finanțarea adecvată, este necesară consolidarea încrederii utilizatorilor în modurile de transportmai curat.

În acest sens, proprietarul Mitma a subliniat că pentru Spania este esențial să ofere utilizatorilor un set de instrumente simple, agile și interoperabile cu pe care să cunoască locația punctelor de reîncărcare și disponibilitatea acestora, faceți rezervarea temporară pentru reîncărcare sau efectuați plata cu mijloace obișnuite.

Y Toate acestea , a subliniat ministrul spaniol, menținând efortul de a le arăta utilizatorilor avantajele transportului rutier decarbonizat, precum o mai bună calitate a aerului, mai puțină poluare fonică și, în cele din urmă, orașe mai curate.

. Măsuri specifice pentru fiecare mijloc de transport În timpul ei În discursul de la Paris în fața oficialilor europeni de transport, Raquel Sánchez a subliniat importanța luării în considerare a caracteristicilor particulare ale fiecărui mijloc de transport și a subliniat măsurile de trei zone mari:

Vehicul privat. Sprijinul sectorului public este esențial pentru desfășurarea infrastructurii de reîncărcare, precum și sprijinul pentru distribuitorii de energie pentru ca rețeaua electrică să fie bine dimensionată. Transport public urban și metropolitan. Reînnoirea parcului de vehicule este esențială, iar în Spania se accelerează cu obiective obligatorii de contractare publică, ajutoare pentru reînnoirea flotelor, infrastructuri de reîncărcare electrică și realimentare cu hidrogen situate în instalațiile sale.. Vehicule grele. Este necesară o anumită flexibilitate în obligațiile în materie de infrastructură de aprovizionare, astfel încât acestea să nu implice un cost inaccesibil pentru sectorul privat.. Întâlnirile de lucru vor continua până mâineConsiliul de Miniștri al Uniunii Europene continuă cu sesiuni de lucru și vor avea loc în această după-amiază mese rotunde unde responsabilii de Transport vor prezenta idei privind inovarea în sectorul transporturilor .

Mâine, marți, ziua va începe la ora 8: 30 ore cu cea de-a 2-a Sesiune ministerială dedicată căutării de formule pentru a face sectorul transporturilor mai atractiv și unde ministrul va prezenta viziunea pe care o are țara noastră. pe subiect. La finalul acestei sesiuni, aproximativ : 11 ore, propunerea privind efectele acordurilor globale a aviației în UE.

Și, începând de mâine la prânz, șeful Mitma va participa la dezbaterea despre impulsul care trebuie dat către o schimbare modală și rețele transeuropene (RTE-T).

Delegația spaniolă, condusă de ministrul Raquel Sánchez, va profita de aceste zile pentru a organiza întâlniri bilaterale cu omologii europeni Transport, unde vor fi abordate chestiuni de interes comun.

Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență 210222 Sursa: Guvernul Spaniei – 210222 Spania se angajează într-o decarbonizare accelerată a transportului rutier cu finanțare de la fonduri europene 210222