„După un Paște excepțional, înfruntăm sezonul estival cu perspective bune, apropiindu-ne de normalitatea pre-pandemică, Spania este confirmându-se în această vară drept una dintre cele mai dorite destinații mondiale, ceea ce demonstrează starea bună de sănătate a segmentului vacanțelor, pentru care Guvernul pariază ferm cu investiții milionare în destinațiile noastre de soare și plajă, care ajung la 94 milioane de euro numai între 2020 Y 2021”, a apreciat ministrul Industriei, Comertului si Turismului, Reyes Maroto.

Mai multe piețe care trimit turiști în Spania înregistrează deja cifre mai mari decât cele din pre-pandemie. Mexicul este un , cu 3% peste numărul de 94, Austria 7,1%; Norvegia, 6,9% și Danemarca, 6,2%.

Au înregistrat și variații pozitive față de acum trei ani Polonia (+2,3% ), precum și Franța, Țările de Jos și Portugalia, care au crescut cu 1,8% față de 2019.

Capacitățile programate de pe două piețe principale pentru Spania, Regatul Unit și Germania, arată deja un nivel de recuperare de . ,2% și din 00,5 % respectiv. Turiști într-un aeroport

Mai multe informații Consultarea capacităților aeriene Site-ul web Turespaña Etichete: Economie // 180522 Sursa: Guvernul Spaniei – Spania recuperează 92% din locurile programate de companiile aeriene în perioada pre-pandemie