Conducerea Partidului Socialist din Madrid a organizat, în 17 martie, la sediul PSM, o dezbatere despre imigraţia română din Spania la care au participat aproape 100 de membri ai organizaţiei.
Evenimentul a fost inaugurat cu o vizionare a documentarului realizat de Carlos Iglesias, „1 euro, 3,6 lei” care a fost filmat în cadrul campaniei „Hola! Soy rumano!” şi în care sunt câteva mărturii emoţionante ale românilor din Spania referitoare la trauma emigrării.

Ca după fiecare vizionare a filmului realizat de Carlos Iglesias, audienţa a aplaudat şi a felicitat formula în care regizorul spaniol a făcut apropierea între emigraţia spaniolă din anii 60, ilustrată în filmul sau „1 franc, 14 pesete”, şi cea română din ultimii 10 ani.
La dezbaterea organizată după terminarea filmului au participat Macarena Elvira, secretar de Imigraţie din cadrul PSM, primarul oraşului Coslada, Angel Viveros, directorul de Imigraţie din cadrul Primăriei Coslada, Agustin Gonzalez Plasencia şi alţi membri ai partidului.

Anumiţi participanţi la dezbatere l-au întrebat pe Carlos Iglesias de ce nu i-a urmărit pe români în toate spaţiile vieţii publice, la şcoli, la vot, etc., iar regizorul spaniol a recunoscut că filmul său despre imigraţia românească nu este o enciclopedie a fenomenului şi că el a încercat „să surprindă latura umană a fenomenului, fapt pentru care orice imigrant se aseamănă indiferent de naţionalitate”.
Printre participanţii la dezbatere s-au aflat însă şi români, printre aceştia luând cuvântul şi preşedintele FEDROM (Federaţia Asociaţiilor Românilor din Spania), Miguel Fonda Ştefănescu care l-a felicitat, la rândul său, pe Carlos Iglesias pentru modul în care a realizat acest film, care a fost produs aproape în totalitate în Coslada.