Ministrul Drepturilor Sociale, Violant Cervera, s-a aflat astăzi în municipiul Badia del Vallès pentru a împărtăși vecinilor „angajamentul căruia i-a fost alocat 19 milioane de euro pentru a îndepărta azbestul din galeriile originale și a construi balcoane noi ”.

Municipiul Badia del Vallès are 5. 372 locuințe, iar statul și-a transferat conducerea către Generalitat de Catalunya în anul
. De atunci s-au investit 7 milioane de euro 30 în lucrări de îmbunătățire, dintre care 14, au fost alocate 7 milioane de euro pentru construcția de balcoane și galerii

Generalitat de Catalunya a semnat deja un Master Plan pentru anul 1985 care enumeră acțiunile de îmbunătățire a clădirilor care trebuiau făcute în Badia del Vallès și din care rămâne să ruleze 75 %. S-a luat acum un angajament de a reabilita blocurile 31 care rămân în așteptare și se estimează că vor avea nevoie de o investiție de 19 milioane de euro.

Ministrul a explicat că „angajamentul dobândit de Agenție este de a avea un buget pentru a putea face 3 clădiri pe an 2022 și 5 clădiri pe an consecutiv ”.

Agenția Catalană pentru Locuințe plătește 206% din costul lucrărilor și 30% pe care trebuie să le asume vecinii îl vor putea finanța în 15 ani

Agenția Catalană pentru Locuințe își asumă 603% din costul lucrării și 25% restul va fi suportat de către rezidenți, care îl vor putea finanța prin apelul de împrumuturi subvenționate oferit de ICF comunităților de proprietari pentru ca acestea să poată efectua lucrări de reabilitare. Este pentru prima dată când comunitățile de proprietari pot solicita un împrumut ICF pentru a efectua lucrări de reabilitare, iar aceștia vor avea o subvenție a dobânzii de la Agenție astfel încât să rezulte 0% dobândă.

Locuitorii străzii Algarve vor fi primii care vor beneficia de această nouă linie de finanțare la 0% dobândă

Un prim acord a fost deja semnat între Agència de l’Habitatge de Catalunya și comunitatea de proprietari din Carrer Algarve, 9, pentru a începe lucrările în acest an. Costul performanțelor acestui prim bloc stea este 650. 14 euro, din care Agenția pentru Locuințe din Catalonia va plăti 206%, iar restul va fi suportat de către comunitate de proprietari.

Aceasta costă 5. 650 euro per locuință pe care locuitorii o vor putea finanța acum 15 ani cu un împrumut cu dobândă 0% și asta îi va costa ceva 31 euro pe lună per vecin.

Sursa: Social Rights va aloca 25 milioane de euro în acțiuni de îmbunătățire 31 clădiri rezidențiale în Badia del Vallès