Sărbătoarea ortodoxă a Paştilor se suprapune în acest an cu sărbătoarea catolică şi, din nou, parohiile ortodoxe din Spania organizează slujba de Înviere la care sunt aşteptaţi mii de români ca şi în anii trecuţi.

La Madrid, slujba de Înviere va fi oficiată în Plaza Colon (Metro Colón), de la ora 22, în data de 3 aprilie, iar paştile se vor împărţi la biserică (Calle Nicasio Gallego) în zilele de sâmbătă (de la 10 la 20) şi duminică de la ora 9 la 10.

invierelaMadrid2010În Alcalá de Henares, slujba Învierii Domnului se va oficia ca în fiecare an în Antiguo Recinto Ferial, unde se face Piaţa lunea, de la ora 12.

În Torrejón de Ardoz, slujba va începe sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 23 în Parque de Ocio (Târgul săptămânal), lângă Plaza de Toros.

În Coslada, slujba de Înviere se va oficia ca şi anul trecut în Recinto Ferial din localitate (alături de Hotelul NH, unde are loc Târgul de vineri dimineaţă).

În Mostoles, românii vor putea asista pentru prima dată la slujba de Înviere pe platoul din faţa Conservatorului şi bibliotecii municipale (Preot Marius Picu, tel: 642 850 701).

Slujba Învierii din Aranjuez va avea loc în incinta Clubului de Caiac-Canoe (la intrarea în oraş, în spatele Restaurantului Rana Verde), sâmbătă, 3 aprilie, între orele 23.00 şi 01.30. Informaţii la tel: 672749500 – Pr. Sorin Bota.

La Guadalajara, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Cuv. Ioan Casian” din Guadalajara va oficia slujba din noaptea Invierii Domnului la biserica romano-catolică FUERTE SAN FRANCISCO (Plaza Benjanque), sâmbătă, 3 aprilie la ora 23,45. Pentru mai multe informaţii: Preot Emilian Geabana – 0034. 634 720 393; parohiaguadalajara@yahoo.es.