Institutul Hispano Român continuă, pentru al patrulea an consecutiv,  „Școala românească de weekend din Castellón Nicolae Iorga”, acest proiect fiind realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
          Obiectivul nostru prioritar este păstrarea și promovarea valorilor culturale și identitare românești în rândul copiilor români din Castellón. În cadrul „Școlii românești Nicolae Iorga din Castellón”, oferim o varietate de activități educaționale, precum lecții de limbă română, cursuri de cultură și civilizație românească, ateliere de muzică, pictură și lucru manual.
          Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să păstrăm vie limba, cultura și tradițiile românești în comunitatea românilor din Castellón. Suntem conștienți că mulți copii români născuți în afara țării de origine nu au avut ocazia să-și cunoască rădăcinile, să descopere marile personalități ale literaturii române sau să înțeleagă importanța evenimentelor istorice precum Marea Unire. Totodată, ei pot fi mai puțin familiarizați cu regiunile și județele României, iar prin intermediul activităților noastre, ne dorim să le oferim informații noi și să le transmitem valorile culturale românești, astfel încât să rămână conectați la spiritul, originile și valorile naționale.
          În cursul acestui an vom aduce noi elemente de plus valoare acestui proiect prin colaborarea cu diferite instituții de cultură din țară, cum ar fi Muzeul Județean Buzău și a meșterilor de la alte entități muzeale prin realizarea de ateliere meșteșugărești, de olărit și cu teme istorice.
Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale  Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, care ne este de mare folos pentru a ne putea desfășura activitatea în condițiile actuale.
Activitățile noastre se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023 cu speranța continuării proiectul și în cursul anilor următori.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email contacto@institutohispanorumano.org sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/.