In continuarea programului „Consulat itinerant”, o echipa a Consulatului Romaniei la Ciudad Real se va afla sambata, 13 octombrie 2012, intre orele 10 si 20, in provincia Cuenca pentru a oferi consultatii, asistenta si servicii consulare cetatenilor romani, in colaborare cu Asociatia Hispano-Romana din provincia Cuenca.

Locul desfasurarii activitatilor: Sediul Asociatiei Hispano-Romane, Calle Pedro Almodovar, s/n (in fata centrului comercial Alcampo), Cuenca.

Vor fi efectuate urmatoarele categorii de servicii consulare:

Inscrieri de acte de stare civila (certificate de nastere, casatorie, deces), inclusiv traducerile si legalizarile certificatelor spaniole aferente;

Servicii consulare notariale (autentificari procuri / declaratii, legalizari etc.);

Emiterea de certificate si inscriptii consulare, adeverinte, etc.;

Preluarea de cereri de verificare a permiselor auto romanesti (urmand ca verificarea si emiterea certificatelor sa se faca la sediul consulatului);

Consultatii pe teme consulare.

Nu se vor putea prelua cereri pentru emiterea pasapoartelor si a titlurilor de calatorie. (Procedura de eliberare a pasapoartelor electronice si a titlurilor de calatorie presupune prezenta obligatorie a solicitantului la sediul consulatului, avand in vedere ca este necesara prelevarea amprentelor, fotografia si semnatura digitala).

Accesul se va face numai pe baza de programare obtinuta doar direct de la Consulatul Romaniei din Ciudad Real prin: e-mail: cruciudadreal@telefonica.net fax: 926231170.

Cetatenii romani care doresc o programare sunt rugati sa mentioneze in cerere numele si prenumele, tipul serviciului solicitat, localitatea de domiciliu sau de rezidenta din provincia Cuenca, un numar de telefon si/sau o adresa de e-mail pentru contact.

Toate documentele se vor prezenta in original si fotocopie. Pentru acte necesare, taxe si informatii suplimentare poate fi accesata pagina de internet a consulatului: http://ciudadreal.mae.ro, sectiunea „Servicii consulare”.