Senatorul PDL Viorel Badea l-a iertat pe Xavi Albiol pentru ca a distribuit brosuri electorale cu mesajul „NU VREM ROMANI” si s-a deplasat in orasul catalan unde a promis ca Romania se va implica sa rezolve „problema de delicventa” produsa de cetatenii romani, dupa cum informeaza ABC.

Parlamentarul ales pentru diaspora a avut o intalnire cu primarul Xavi Albiol, in care a promis ca se va organiza o delegatie din Romania care va include si reprezentanti ai rromilor pentru a discuta cu cei care sunt stabiliti in Badalona si pentru a rezolva „o problema veche de infractionalitate si crima organizata pentru care trebuie sa ne implicam si sa o rezolvam”. 

Viorel Badea a spus ca delincventa nu are nationalitate si ca este o problema pentru toata comunitatea. „In aceasta privinta nu trebuie sa fim toleranti”, a spus senatorul Badea, citat de ABC. Parlamentarul roman a trecut cu vederea problema creata de actul de campanie in care Xavi Albiol si liderul popoularilor catalani, Alicia Sanchez Camacho au distribuit brosuri cu mesajul „Nu vrem romani” si a remarcat chiar ca el „cunoaste partidul primarului (PP) si nu are o ideologie extremista”.

Pe deasupra, senatorul PDL pentru diaspora a semnalat ca „in Romania pentru asa ceva nu se merge la judecator”, referitor la procesul care i-a fost intentat primarului din Badalona, Xavi Albiol in urma acuzatiilor de rasism care i-au fost aduse. La randul sau, Albiol a zis ca in Badalona traiesc 1400 de romani si a recunoscut ca „majoritatea au venit sa munceasca in mod onorabil, dar exista o minoritate de tigani romani care produc conflicte”.