#Spania – Aceste date vor fi publicate trimestrial cu o serie care începe în ianuarie 2019, primele date disponibile.

Aceasta este o statistică bazată pe date administrative, întocmite din orele contribuite și raporturile de muncă pe contribuabil raportate la Asigurările Sociale. Pentru calcularea orelor efective lucrate este necesară deducerea orelor lucrătoarelor aflate în situație de ERTE, invaliditate temporară și care beneficiază de alte prestații (indemnizații de naștere și îngrijire a copilului, risc în timpul alăptării și risc în timpul sarcinii)1. Aceste ore cotate corectate pentru aceste situații suspensive sau, ceea ce este la fel, orele efectiv lucrate, sunt cu 8,5% mai mari în al doilea trimestru al anului 2023 decât în ​​ultimul trimestru al anului 2019.

Mai mult, pentru a evita volatilitatea care există între diferite trimestre și pentru a putea aprecia evoluția pe termen mediu a orelor efective lucrate, noul raport include un indice bazat pe media mobilă pe 4 trimestre. Acest indice s-a situat la 107,3 ​​puncte în al doilea trimestru al anului 2023, 100 fiind cifra corespunzătoare ultimului trimestru din 2019, astfel că acest nou raport statistic ar urma să înregistreze o creștere a orelor efective lucrate cu 7,3% față de nivelul anterior pandemic.

După cum se poate observa în graficul de mai jos, evoluția prezentată de acest indice coincide în mare măsură cu datele corespunzătoare Anchetei trimestriale privind costul forței de muncă (ETCL) a INE, care arată o creștere cu 8,1% a orelor efective lucrate față de pre- perioada de pandemie. Coincidența enormă atât la nivel cât și la evoluție temporală a două statistici foarte diferite oferă robustețe comportamentului care se deduce din acestea. Pe de altă parte, după cum se poate observa în același grafic, ambele statistici sunt semnificativ mai mari decât cele observate în statisticile Anchetei Populației Active (EPA) și a Conturilor Naționale Trimestriale (CNTR), conform cărora în trimestrul II al În 2023, orele efective lucrate abia ar fi crescut cu 1,2-1,4% față de nivelul pre-pandemie. De asemenea, se observă că de la sfârșitul anului 2021 are loc o întrerupere a relației acestor serii.

Această creștere a orelor efective lucrate se datorează în mod fundamental combinației dintre creșterea numărului de persoane afiliate la Asigurările Sociale în această perioadă și faptul că orele efective pentru fiecare contribuabil sunt cu 2% mai mari decât nivelurile pre-pandemie.

Explicarea raportului statistic publicatAcest nou raport statistic, cu caracter trimestrial, are la bază datele de contribuție pentru neprevăzute comune de la Trezoreria Generală a Asigurărilor Sociale, precum și Statistica Contractelor Colective de Muncă, de la Ministerul Muncii și Economiei Sociale.

Următoarele date apar în raport:A doua coloană arată numărul mediu de contribuabili la Regimul General în trimestrul respectiv.În coloana a treia (1) apare cifra orelor cotizate pentru toți lucrătorii în regim general. Modul în care este calculată această cifră, care combină datele cotațiilor observate și datele imputate, poate fi găsit în metodologie.Coloanele 2, 3 și 4 exprimă orele contribuite de lucrătorii în situație ERTE, în Invaliditate Temporară și care beneficiază de alte prestații.Coloana a șaptea (5) reflectă orele efective lucrate, adică orele cotate în fiecare dintre trimestre, scăzând perioadele în ERTE, Invaliditate temporară sau alte beneficii.Ultimele două coloane reflectă media mobilă pe patru sferturi a orelor efective lucrate și, respectiv, indicele construit din aceste date. Această operațiune permite eliminarea volatilității dintre trimestre pentru a calcula evoluția reală pe termen mediu a orelor cotate.

Oameni care merg pe jos.

Mai multe informatii Date statistice privind orele efective lucrate și orele contribuite calculate din datele privind contribuțiile sociale plătite de companii (Excel) Etichete: Angajare Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Securitatea Socială începe publicarea statisticilor orelor efective lucrate pe baza contribuțiilor lucrătorilor