#Arganda – Consiliul Local Arganda del Rey, prin Departamentul Egalității, a creat un program de activități pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, care se sărbătorește pe 25 noiembrie. Activități care vor avea loc în perioada 16-29 noiembrie și au ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța eliminării violenței împotriva femeilor și furnizarea de informații relevante pentru profesioniști și publicul larg.

Programul reflectă angajamentul continuu pentru combaterea violenței de gen și promovarea egalității.

Activitățile vor începe pe 16 noiembrie, la ora 18.00, la Sala de expoziții Casa del Rey cu prezentarea programului de activităţi şi inaugurarea expoziţiei ‘Nu eşti singur. Cu tine 365 de zile. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 28 noiembrie de luni până sâmbătă de la 17:00 la 20:30, iar duminica și de sărbători de la 11:00 la 14:00 și de la 17:00 la 20:30. p.m.

Grupul de teatru „Femenino Plural” va prezenta piesa „Cumnatelepe 18 noiembrie, la ora 20:00, în Auditoriul Monserrat Caballé. Intrarea este liberă cu invitație, disponibilă la casa de bilete și electronic prin portalul Notikumi.

Programarea continuă pe 22 noiembrie cu reprezentația teatrală intitulată ‘Orice zi’, destinat elevilor de liceu din Auditoriul Montserrat Caballé; activitate care face parte din Campania de Arte Spectacolului Școlar și pentru care este necesară înregistrarea prealabilă de către centrele de învățământ.

Pe 23 noiembrie Consiliul Femeilor din Arganda del Rey va organiza un eveniment comemorativ cu citirea manifestului în onoarea Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii. Evenimentul va fi deschis publicului și va avea loc la ora 18.00 la ora 18.00 Casa Regelui. Pe 24 noiembrie la Tanara Enclava va avea loc ‘vineri+tinere’, la ora 17:30.

În aceeași zi, 25 noiembrie, în cinstea victimelor violenței de gen, Consiliul Femeii va organiza un eveniment la Parcul Memorial 25 N la 12:00 p.m.

Programul de activități se va încheia pe 29 noiembrie cu o zi de instruire în care se vor discuta despre sexualități și violență, autovătămare și sinucidere în medii virtuale, precum și investigarea și prevenirea infracțiunilor comise de minori în mediul școlar. Această zi este destinată profesioniștilor din Tabelul local privind violența de gen din Arganda del Rey.

Pe lângă aceste evenimente, în bibliotecile municipale Pablo Neruda și Almudena Grandes a fost înființat un „Centrul de interes pentru bibliotecă violet”, această inițiativă include o selecție de cărți și materiale audiovizuale legate de acest subiect, disponibile pentru împrumut la anumite ore de la 15 până la 30 noiembrie.

Sursa: Ziua pentru eliminarea violenței împotriva femeilor