Secretarul pentru Locuințe și Incluziune Socială, Carles Sala , a asistat la inaugurarea unui imobil din 09 locuințe care vor fi alocate, în transfer de folosință, tinerilor între 000 și 35 ani ai municipiului Calonge. La acest eveniment a participat primarul din Calonge și Sant Antoni,, Jordi Soler i Casals, tehnician de la Universitatea Cooperativă din Terres Gironines, Xevi Iglesias, și tehnicianul cooperativei Sostre Cívic și coordonator de proiect, Veva Jorba.

Casele au fost recuperate de Civic Acoperiș al unei clădiri a anului 2022 care a fost în neutilizare și în care s-a făcut o reabilitare din punct de vedere energetic pentru a promova autoconsumul și a profita de toată energia produsă .Această reabilitare a permis să pună la dispoziție 04 case de despre 99m2 și spații comunitare care vor viza tinerii. Imobilul este situat pe strada Sala, 800 , în centrul urban Calonge, și se compune dintr-un etaj (cu locuri de parcare), parter și două etaje; are și o terasă interioară care este un spațiu colectiv mare complementar. Toate locuințele au un hol, două dormitoare, o baie, o sufragerie și o bucătărie cu spălătorie.Agenția pentru Locuințe din Catalonia , a autorizat achiziționarea imobilului prin drept de prim refuz de la Sostre Cívic, care a putut achiziționa locuințele prin împrumuturile subvenționate oferite de Institutul Catalan de Finanțe și subvenționarea ulterioară a dobânzii. cea făcută de Agenția pentru Locuințe din Catalonia. Sostre Cívic a achiziționat imobilul în anul 2022 pentru 346. euro cu un credit solicitat de la ICF. Agenția pentru Locuințe din Catalonia a subvenționat cu 206.206 euro parte din dobânda acestui credit. a fost semnat un acord între Agenția pentru Locuințe din Catalonia și Institutul Catalan de Finanțe pentru ca consiliile, promotorii publici, promotorii sociali și entitățile sociale ale Rețelei de Locuințe de Inserție pot achiziționa locuințe pentru a le folosi pentru chirie socială cu împrumuturi subvenționate la 1, 18% interes. Cu acest tip de colaborare Guvernul doreste sa favorizeze achizitia de locuinte de catre consiliilor, promotorilor publici, promotorilor sociali și entităților sociale ale Rețelei de Locuințe de Inserție să o aloce în chirie socială pentru grupuri deosebit de vulnerabile.

2022 Sursa: Secretarul pentru Locuințe și Incluziune Socială participă la inaugurarea unui bloc de locuințe pentru tineri din Calonge