Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca, la ora 15.00, pe lângă aeroporturile din Otopeni şi Băneasa, să fie redeschise şi cele din Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare. De astăzi dimineaţă de la ora 9.00 au redevenit operaţionale cele din Timişoara şi Arad. Prima cursă din Timişoara este la ora 12,30, spre Roma, după aproape o sută de curse anulate la sfârşitul săptămânii.

 

Aeroportul Internaţional din Arad este deschis, însă nu se ştie în ce măsură este şi operaţional, în condiţiile în care celelalte aeroporturi româneşti sunt închise, iar cel din Budapesta, cu care avea schimburi de zboruri, încă mai aşteaptă decizia autorităţilor ungare. Practic cel din Arad nu prea mai are curse de pasageri internaţionale, decât spre Italia, după ce compania low-cost Blue Air şi-a sistat temporar zborurile cu escală pe acest aeroport.

Este posibil ca de marţi dimineaţă, începând cu ora 7.00, să fie deschise şi aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Constanţa şi Tulcea, însă o înştiinţare în acest sens urmează să se facă în această seară, la ora 21,00, a declarat Emil Boc în urma întrunirii Comitetului guvernamental pentru situaţii de urgenţă.

Aeroporturile încep să se deschidă unul câte unul şi în Europa, după ce au fost închise mai bine de trei zile. Jumătate din zborurile prevăzute astăzi în Europa ar putea să aibă loc.