Un grup de români din Coslada a participat recent la o campanie de curăţare a râului Jarama, organizată de către Consiliul pentru Protecţia Mediului Înconjurator, în colaborare cu Departamentul de Imigraţie din primăria Coslada.

Participanţii la acţiune au fost 40 de membri ai grupului „Tinerii Adventişti Români” din cadrul Bisericii Adventiste din Torrejón de Ardoz. Iniţiativa românilor a fost apreciată de autorităţi, iar consilierului pentru Protecţia Mediului Înconjurător,  Ivan López Marina, a remarcat cât „este de importantă implicarea cetăţenilor în menţinerea şi ameliorarea spaţiilor verzi ale oraşului, pentru că este esenţial ca fiecare locuitor să perceapă spaţiul public ca fiind al său şi, prin urmare, să-şi asume personal responsabilitatea în privinţa conservării şi protecţiei acestuia”.

La rândul său, Charo Arroyo, consilier pentru Egalitate, Tineret, Copii şi Imigraţie, a declarat că „voluntariatul reprezintă o valoare în creştere a societăţii actuale. Voluntarii muncesc şi colaborează pentru o societate mai bună, iar dacă aceştia sunt tinerii din Coslada, de origine română, acţiunea lor are un sens pozitiv mult mai amplu, din cauza faptului că se implica în dezvoltarea şi, în cazul de faţă, curăţenia oraşului pe care îl consideră ca fiind al lor”.

Această iniţiativă este ultima dintre activităţile cuprinse în campania care a început acum câteva luni în localitate şi a fost demarată de Consiliul pentru Protecţia Mediului Înconjurător, sub numele „COSLADA CURATĂ”.