Sergio Morate, căutat pentru uciderea tinerelor Laura del Hoyo și Marina Okarynska, de 24 de ani, fosta iubită a lui Morate, a fost reținut în România împreună cu un alt tânăr, cercetat că l-ar fi ajutat pe presupusul infractor să fugă din Spania.

Românul, despre care se cunoaște că a fost „coleg” de închisoare în Spania, l-a ajutat pe Morate să închirieze o locuință în Lugoj, unde forțele de ordine au descins în după-amiaza zilei de 13 august.

Potrivit Poliției Române, operațiunea, desfășurată la nici 24 de ore de la găsirea corpurilor celor două femei, a avut loc în urma schimbului de date şi informaţii operative, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de omor, pe teritoriul Spaniei. Morate a fost găsit în urma depistării semnalului telefonului său mobil.

VIDEO – Arestarea lui Sergio Morate la Lugoj

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând a fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, care vor dispune măsurile legale până la predarea către autorităţile spaniole.

De asemenea, autovehiculul pe care cetăţeanul spaniol l-ar fi utilizat pe teritoriul României a fost indisponibilizat. Surse din Poliție au precizat că mașina va fi analizată de o echipă de criminaliști spanioli, care se vor deplasa la Lugoj cu acest scop.

Corpurile celor două femei au fost găsite într-o groapă în localitatea Palomera (Cuenca), miercuri, 12 august, după șase zile de la dispariția lor. Peste ele, presupusul criminal, care se ascundea în România, a aruncat o cantitate mare de var, cu intenția de a le distruge și a șterge urmele crimei.

Arestarea lui Morate a fost posibilă datorită, între altele, colaborării oferite de familia acestuia, care a publicat un comunicat în care condamnă acțiunea tânărului, căruia îi dorește să ajungă la închisoare cât mai repede.