Românii vor putea achiziţiona, în cadrul celei de a doua etape a programului „Rabla” care a început săptămâna trecută, 27.936 de autoturisme (20 de mii de maşini alocate iniţial, plus cele rămase nealocate în prima etapă). Suma plătită pentru primele de casare în perioada 1 iunie – 31 august  depăşeşte 100 de milioane de lei.

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, declară că s-au vândut prin programul „Rabla” 20% din maşinile noi vândute în România în această perioadă, faţă de anul trecut, când vânzarea prin acest program s-a ridicat la doar 11,5%.

Oferta pentru persoane fizice din cadrul programului de înlocuire a maşinilor vechi cu unele noi se va extinde de luna viitoare, urmând a fi  acordată primă de casare şi în cazul autoutilitarelor uşoare de până la 3,5 tone. De asemenea,  nu se mai limitează numărul de maşini care pot fi achiziţionate de către o persoană cu ajutorul primei de casare.

De la 1 septembrie oferta se va putea aplica şi persoanelor juridice, pentru care au fost alocate 10.000 de unităţi în acest an, până în 2011 urmând să fie alocate alte 60.000 de unităţi pentru persoane juridice.