Primul premiu al concursului naţional de body painting, organizat în Barcelona pe 18 iulie, ajunge la Castellon de la Plana, câştigat de către artistul român Augustin Constantin Ghebaru. Artistul câştigător a prezentat 3 creaţii de bodypainting, inspirate în culorile exotice ale peştilor tropicali şi a utilizat tehnici de aerografie pentru a picta corpul manechinelor. Manechinele selecţionate de artist au fost; Lledo Sanchez Muñoz ( Spania), Maria Gomez Cedeño ( Cuba), Andrea Ciobanu ( România). Creaţia câştigatoare a fost pictată pe corpul spaniolei Lledo Sanchez Muñoz ( vezi foto), corpul manechinului s-a potrivit la perfecţie cu designul inspirat în faună marină.

Pentru cele trei premii au concursat artişti din toată Spania , dar şi din alte ţări precum Japonia. Augustin C. Ghebaru a fost singurul artist român care a participat, fiind declarat şi câştigătorul concursului. Evenimentul s-a realizat la cerinţa companiei de telefonie mobilă Masmovil Telecom 3.0 şi organizat de către agenţia CM Creative Marketing Service.

A fost un eveniment special pentru noi cei veniţi din Castellon, şi încă nu îmi vine să cred că una dintre creaţiile mele a fost operă cea mai votată a concursului. Am câştigat premiul întâi şi îl vom aduce cu mândrie în Castellon de la Plană. Cele trei manechine care au venit cu mine în Barcelona, au tratat concursul cu multă seriozitate şi profesionalism iar efortul lor a dat rezultat. La acest eveniment am primit sprijinul din partea federaţiei Casa România din Catalunya, oferindu-ne cazarea în Barcelona. La sfârşitul acestei săptămâni vom fi în Barcelona pentru premiere şi interviurile cu presă locală„. Mai multe info: www.augustinycame.wordpress.comwww.augustinghebaru.wordpress.com