Museo de Arte Contemporaneo de Castilla y Leon (MUSAC) prezinta, in perioada 9 martie – 28 septembrie 2013, „Atelierele artistului”, prima expozitie in Spania a artistei Geta Bratescu, una dintre figurile fundamentale ale artei conceptuale din Europa de Est, potrivit unui comunicat al ICR Madrid.

Intr-un moment in care Geta Bratescu atrage considerabil atentia internationala, acest eveniment propune o selectie cuprinzatoare de lucrari ale artistului, multe dintre acestea foarte rar expuse, care acopera mai multe decenii din activitatea sa.

Expozitia „Geta Bratescu: Atelierele artistului” ofera o introspectie in explorarile neincetate ale artistei asupra limitelor si posibilitatilor artei, subliniind abordarea multidisciplinara si metodologia, precum si profunzimea gandirii sale intelectuale.

Geta Bratescu s-a nascut in 1926 in Ploiesti (RO). Lucreaza si traieste in Bucuresti. A studiat la Facultatea de Litere si Filozofie a Universitatii Bucuresti cu binecunoscutul critic literar si scriitor George Calinescu, dupa care se inscrie la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti unde studiaza desenul cu artistul Camil Ressu. Printre expozitiile recente: A Bigger Splash: Painting after Performance, Tate Modern, Londra, 2012-2013; La Triennale, Paris, 2012; Istanbul Biennale, 2011; Museum of Desire, MUMOK, Viena, 2011; Ostalgia, New Museum, New York, 2011.

Proiectul este organizat de MNAC ? Muzeul National de Arta Contemporana (Bucuresti) in colaborare cu MUSAC (Leon) si prin participarea Institutului Cultural Roman de la Madrid.

Geta Bratescu: Atelierele artistului este versiunea extinsa a expozitiei omonime organizata de Salonul de Proiecte, Bucuresti (MNAC anexa), in intervalul 25 septembrie ? 2 decembrie 2012.