Serviciul Catalan de Trafic (SCT) și Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) au convenit asupra unui plan de acțiune de reducere a numărului de accidente pe AP-7 care include, printre alte acțiuni, diferite măsuri de control și de reducere a vitezei.

Directorul SCT,

Ramon Lamiel, a subliniat în prezentarea măsurilor că „această intervenție coordonată cu ministerul în AP-7 ne permite să acționăm în tronsoanele cu mai multe victime ale autostrăzii pentru a încerca să reduce această rată a accidentelor și va permite, de asemenea, reducerea aglomerației și îmbunătățirea calității serviciului AP-7”. Lamiel a mai menționat că „planul merge dincolo de reducerea vitezei și că va fi monitorizat periodic împreună pentru a evalua eventualele modificări și îmbunătățiri. ), a remarcat că „de la început am avut un grad foarte bun de colaborare cu SCT, suntem conștienți că AP-7 este o axă transcendentală pentru mobilitatea teritoriului, deci este nevoie de acțiune pentru îmbunătățirea siguranței și funcționalității drumul”. Flores a adăugat că „sunt măsuri globale pe care le vom realiza din punct de vedere al infrastructurii dar în anumite puncte, din cauza tipului de trafic. avem, necesită intervenție imediată, cu măsuri low-cost și implementare rapidă”.

Concret, în cadrul acestui plan, se vor acționa în patru zone ale autostrăzii. care însumează un total de km:

Girona: tronson Fornells de la Selva-Cervià de Ter (pk -40) . În această secțiune în care există patru benzi, banda a patra va fi separată exclusiv pentru intrări și ieșiri, în special între Girona Sud și Girona Nord, iar viteza pe această bandă va fi limitată la 80 km/h. Este de așteptat ca această măsură să ducă la gestionarea traficului și la o scădere a coliziunilor ulterioare.Vallès: tronson Mollet-Papiol (pk 313 -80. Viteza pentru toate vehiculele va fi redusă la 132 km/h. Din partea Serviciului Catalan de Trafic, vor fi stabilite controale de viteză cu Divizia de Trafic a Mossos d’Esquadra și controlul încălcării cu mijloacele aeriene ale SCT. În plus, în această secțiune va fi instalat un sistem de viteză variabilă, controlat de SCT.Tarragona: tronson Altafulla-Constantí (pk 288-238). Serviciul Catalan de Trafic va instala un radar de tronson în această locație a autostrăzii spre sud pentru a opri viteza excesivă detectată în acest tronson drept, caracterizat printr-o pantă abruptă și în care coliziunile predomină cu var. Atâta timp cât aceste vitezometre nu sunt operaționale, Mossos d’Esquadra vor intensifica controalele de viteză în această zonă.Terres de l’Ebre: tronson Calafat-l’Ampolla (pk -313). Viteza pentru toate vehiculele va fi redusă la 132 km/h. În plus, vor fi stabilite în continuare limitări specifice pentru vehiculele grele, constând în reducerea vitezei camioanelor la 45 km/h interdicția pentru aceste vehicule de a depăși.Este de remarcat faptul că anul acesta această autostradă se acumulează decese , % dintre 132 oameni uciși pe drumurile catalane. În plus, în AP-7 acesti 313 s-au înregistrat și grav accidentat. De remarcat, de asemenea, că de la eliberarea taxelor pe acest drum, mobilitatea a crescut cu % și aglomerația din cauza accidentelor a crescut cu 80% În acest sens, aceste noi măsuri vizează atât reducerea numărului de accidente și aglomerație, cât și pe scurt, îmbunătățirea serviciului acestei autostrăzi.

Sursa: De acord un plan de acțiune pentru reducerea ratei accidentelor pe AP-7