El president îl salută pe președintele Asociației de Afaceri din Valencia. Autor: Rubén MorenoPreședintele Generalității, Pere Aragonès, a susținut în această dimineață necesitatea ca Guvernul statului să „accelereze investițiile” în coridorul mediteranean deoarece este o infrastructură cheie pentru competitivitatea economiei. „Am întârziat. Fiecare an în care nu avem coridorul mediteranean complet este un an în care pierdem competitivitate mai mare și este un an pe care îl pierdem în lupta împotriva schimbărilor climatice”

, a asigurat el în declarații adresate presei înainte de a participa la cel de-al 6-lea Eveniment de Afaceri pentru Coridorul Mediteranean care a avut loc astăzi la Barcelona.Aragonese a susținut că este o „infrastructură cheie pentru dezvoltarea economică a Cataloniei, a Țării Valenciane și a restului teritoriilor mediteraneene” și, în același timp, „un imperativ de mediu”

, esențială pentru accelerarea luptei împotriva schimbărilor climatice, „în special, în decarbonizarea transportului de marfă”

. Din acest motiv, el a cerut guvernului statului “să grăbească la maximum toate lucrările de infrastructură care se produc și cele care în față trebuie puse în mișcare”. „Este absolut esențial ca acesta să accelereze și de aceea astăzi să ne alăturăm acestui clam din sectorul economic și de afaceri al diferitelor teritorii”

, a adăugat el. În sfârșit, Aragonès a regretat „viziunea absolut centralistă și radială”

de infrastructuri de către Guvernul statului și a cerut să mizeze pe o „viziune de rețea, care este cea care crește competitivitatea și ne permite să facem față mai bine tuturor provocărilor”. Sursa: Președintele Aragonès: „În fiecare an fără un Coridorul mediteranean este un an pierdut al competitivității și al luptei împotriva schimbărilor climatice”7532183