Fanii echipei din Getafe răsuflă ușurați, după ce echipa a reușit să câștige în ultima etapă, acasă la Rayo Vallecano, cu 2 la 1.

Clubul din Getafe a scăpat astfel de retrogradare după ce primul antrenor român din Primera Division a preluat echipa în luna martie, când totul părea pierdut.

Cosmin Contra a reușit să obțină 15 puncte din 33 posibile în cele 11 meciuri rămase din acest sezon.
Echipa din Getafe va evolua în sezonul viitor în prima divizie și datorită lui Ciprian Marica, atacantul care a marcat cele două goluri salvatoare în Vallecas.

Presa spaniolă a subliniat rolul atacantului Ciprian Marica în menţinerea formaţiei Getafe în prima ligă spaniolă, notând că românul şi-a salvat echipa prin cele două goluri marcate în ultima etapă a sezonului, în partida cu Rayo Vallecano.

Getafe împlinește 11 ani în prima divizie a fotbalului spaniol, unde a debutat cu o echipă strălucită în care juca la acea vreme un alt român, Gică Craioveanu.

Pentru cariera antrenorului Cosmin Contra acesta este un moment decisiv. Românul și-a câștigat dreptul de a conduce echipa în Primera Division în următorul sezon.

De la început, antrenorul Cosmin Contra a declarat că gruparea spaniolă are de disputat 11 finale pentru a se salva de la retrogradare, însă el a precizat că obiectivele sale sunt mult mai mari.

Mi-ar plăcea să umplu stadionul Coliseum şi să vedem dacă preşedintele mă va ajuta. Fac un apel la fani să vină alături de noi. Îi mulţumesc preşedintelui pentru că mi-a oferit ocazia de a antrena clubul care mi-a fost casă timp de cinci ani şi jumătate. Mi-am împlinit visul de a antrena în prima ligă spaniolă„, a spus Contra, potrivit Marca.

Fostul fundaş a jucat cu tricoul formaţiei Getafe în perioada 2005-2009. După încheierea carierei de jucător, gruparea spaniolă i-a oferit primul contract de antrenor principal, el conducând echipa a treia a clubului Getafe între 15 octombrie 2011 şi 21 august 2012.

În afară de Getafe III, Contra a mai antrenat formaţiile Poli Timişoara (din poziţia de antrenor-jucător), CF Fuenlabrada şi, până luni, Petrolul Ploieşti.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}