Echipa antrenata de Jose Mourinho a reusit sa castige un meci dificil, sambata, in fata lui Rayo Vallecano, o alta echipa madrilena, care a reusit sa inscrie chiar din primul minut in poarta lui Casillas. Real Madrid a fost nevoit sa lupte mai mult decat se astepta pentru a invinge o echipa care in sezonul trecut se afla in divizia B – Segunda Division.

Rayo Vallecano a dat dovada de mult curaj pe Santiago Bernabeu unde a reusit sa se afle destula vreme inaintea galacticilor pe tabela de marcaj si a pastrat jocul ofensiv pe toata durata meciului.

In primul minut, Michu a recuperat un balon, dupa ce Casillas a respins un sut tras de Tamudo pe poarta Realului, si a marcat primul gol pentru Rayo Vallecano (1 – 0). Acesta a fost de altfel si cel mai rapid gol primit de Real Madrid pe teren propriu in istoria ligii. La scurt timp s-au auzit si primele fluieraturi din partea suporterilor.

Mourinho l-a bagat pe teren in minutul 37 pe Ozil, in locul lui Lass Diarra, fapt care a conferit o mai multa siguranta jocului madrilenilor din Concha Espina. De la intrarea pe teren a lui Ozil, Real Madrid a egalat si a trecut inaintea lui Rayo pe tabela, in doar 8 minute.
Cristiano a marcat cu stangul, dupa o lovitura libera a lui Xabi Alonso si la pauza scorul era de 2 – 1. In a doua repriza, Real Madrid a marcat din nou dintr-o lovitura de la 11 metri executata de Cristiano Ronaldo.

Rayo vallecano nu a renuntat insa la jocul ofensiv si Michu a marcat din nou dupa o lovitura de colt. Dupa un minut, galacticii ramaneau cu 10 jucatori prin expulzarea argentinianului Di Maria care a atins mingea cu mana.
In ciuda acestui fapt, din acel moment Realul a inceput sa domine din ce in ce mai mult meciul si sa creeze tot mai multe ocazii de gol. Mourinho l-a bagat pe Benzema in locul lui Higuain si Khedira a intrat ca sa intareasca mijlocul terenului.

Varane a marcat al patrulea gol pentru Real dupa un corner, iar la scurt timp Ozil i-a plasat pe tava al cincilea gol lui Benzema, in timp ce Cristiano Ronaldo a marcat a treia oara in minutul 83.

Cu aceasta victorie, Real Madrid isi recupereaza forma si convinge pe Santiago Bernabeu ca ultimele meciuri terminate la egalitate au fost doar un accident. 

Goluri: 

0-1, min.1, Michu.

1-1, min.37, Cristiano Ronaldo

2-1, min.45, Higuain

3-1, min.50, Cristiano Ronaldo (p.)

3-2, min.55, Michu.

4-2, min.67, Varane.

5-2, min.73, Benzema.

6-2, min.83, Cristiano Ronaldo (p.)