Doi romani, sot si sotie au fost condamnati la 10 luni de inchisoare pentru ca au vrut sa-si vanda bebelusul cu 5 mii de euro pe o strada dintr-o localitate din Murcia.

Tribunalul Regiunii Murcia a confirmat condamnarea dictata de justitie impotriva romanilor F.N. si C.S., o pereche care ar fi oferit la vanzare propriul copil contra sumei de 5 mii de euro.

Sentinta respinge recursul facut de cei doi romani la Tribunalul Penal, unde judecatorul a declarat deja drept probate actiunile lui FN de 33 de ani si ale sotiei sale CS de 28 de ani, care „aflandu-se pe Calle Mayor din Alcantarilla, au oferit-o spre vanzare pe fiica lor de 5 luni unei doamne, cerandu-i in schimb 5 mii de euro„.

In sentinta se specifica faptul ca cei doi acuzati i-au spus femeii careia vroiau sa-i vanda bebelusul, „ca mai aveau patru copii si nu puteau sa-i hraneasca pe toti„.

Dupa ce au fost retinuti de Politie, asa cum se specifica in sentinta, potrivit ziarului ABC, tatal s-a aruncat asupra a doi agenti, lovindu-i si amenintandu-i ca daca ii va vedea pe strada ii va omori.

Sentinta Tribunalului Penal, sustinuta si de Tribunalul Regional (Audiencia Provincial), il condamna pe tatal copilului la 10 luni de inchisoare pentru incalcarea in grad de tentativa a indatoririlor parintesti, pentru ultraj la 15 luni de inchisoare si pentru producerea de leziuni asupra a doua persoane pentru care trebuie sa plateasca o amenda de 6 euro pe zi timp de 2 luni pentru fiecare. Mama bebelusului a fost condamnata la 10 luni de inchisoare.

In cadrul recursului facut la Audiencia Provincial, tatal a spus ca totul era doar o gluma si ca sotia lui nu stia nimic pentru ca nici nu vorbeste spaniola, dar tribunalul a considerat ca exista destule probe pentru acuzarea celor doi parinti.